Waar vind ik online voorleesverhalen?

Digitale prentenboeken, luisterboeken, voorleesfilmpjes: er bestaat een hele online wereld van voorleesverhalen! Feest voor je kind, want die krijgt nooit genoeg van verhalen. Maar ook feest voor jou, want met luisterboeken en voorleesfilmpjes heb jij even je handen vrij. Weet jij de online voorleesverhalen al te vinden?

Online bibliotheek

“Nog één!”, roept je peuter zodra je het laatste boekje dichtklapt. Nog één? Waar moet je nog een boekje vandaan toveren? Simpel: log in met je gratis jeugdabonnement. Poef, je hebt een snoepwinkel aan nieuwe boekjes tevoorschijn getoverd! 

Voorlezen anno 2021

Voorlezen is belangrijk voor kinderen. Je kunt ermee beginnen zodra je baby geboren is en hoeft écht niet te stoppen wanneer je kind zelf kan lezen: voorlezen blijft waardevol! Het stimuleert de taalontwikkeling, prikkelt de fantasie en traint de concentratie. Het is een voorspeller van later schoolsucces en goed voor jullie band. 

De online wereld heeft lezen en voorlezen nog makkelijker gemaakt. Op Jeugdbibliotheek.nl staan zoveel e-books van prentenboeken dat je kindje de hele dag “nog één!” kan roepen. Maar je vindt er ook luisterboeken en voorleesfilmpjes. Voor op die dagen dat je geen tijd hebt. Of gewoon even geen “Dikkie Dik” meer kunt zien. 

Digitale prentenboeken

Jip en Janneke. Eddie en Gonnie. Woezel en Pip. Boer Boris. Kikker, Haas en Muis. Voorleesvriendjes genoeg op Jeugdbibliotheek.nl! Download de online Bibliotheek-app, log in met je gratis jeugdabonnement en kies uit honderden digitale prentenboeken (e-books). Met de tablet op schoot lees je voor uit de leukste, nieuwste boekjes! 

Onze favoriete prentenboeken:

Luisterboeken

Kookt je eten over? Of je hoofd? Een goed moment om je kleintje zélf een verhaal te laten luisteren. Met de online Bibliotheek-app kun je namelijk ook bij honderden luisterboeken. Ingesproken voorleesverhalen die jou even van de voorleestaak ontslaan. Zo geniet je kleuter van “Aadje Piraatje” terwijl jij je e-mail bijwerkt. Met de boekjes van “Nijntje” groeit de woordenschat van je peuter terwijl jij het eten klaar maakt.

Luisterboeken zijn een handige manier om de taalontwikkeling en het inlevingsvermogen van je kindje te stimuleren. Gebruik ze in plaats van het dagelijkse voorleeskwartiertje. Als bonus ná het voorleeskwartiertje. Of als afleiding tijdens die lange autorit! 

Voorleesfilmpjes

De online voorleeswereld heeft nog meer te bieden: voorleesfilmpjes! Daarmee is het net alsof je kindje naast Pino, Ieniemienie en Tommie in de voorleeshoek van Sesamstraat zit. Ze zijn gratis te bekijken en beluisteren met een lidmaatschap van de bibliotheek. 

Dankzij digitale prentenboeken, luisterboeken en voorleesfilmpjes kan je kindje meer dan ooit in aanraking komen met taal. Zelfs wanneer jij even geen tijd hebt. En je tovert ze zó tevoorschijn. Simsalabim: een tablet vol met online voorleesverhalen!