Ik en mijn broer: Opdracht

Opdracht niveau 1 | inleven

Titel Ik en mijn broer
Niveau boek niveau 2
Opdracht niveau 1 | inleven
Studielast 1 uur
Werkvorm individueel
Focus inleven
Je leert je inleven in de personages.
Gemaakt door Marlies Schouwstra
Bron ‘Wat zou u doen’, op: Volkskrant.nl

De rubriek 'Wat zou u doen?' is een vast onderdeel van het Volkskrant Magazine, dat elke week op zaterdag verschijnt. Lezers kunnen een probleem voorleggen aan andere lezers, die daarop kunnen reageren door een advies terug te sturen. Elke week wordt een selectie uit de reacties gepubliceerd. In bron 1 kun je zien hoe de rubriek eruitziet.

Hieronder volgen drie problemen uit Ik en mijn broer. Geef advies. Gebruik voor elk advies minimaal 100 woorden.


Wat zou u doen?

Ik heb een vreselijk probleem en ik schaam me er ontzettend voor. Volgens mij ben ik verliefd op mijn halfbroer! Ik heb hem naakt gezien en sindsdien kan ik nergens anders meer aan denken. Wat moet ik doen?
Amanda


Wat zou u doen?
Ik heb met mijn halfzus gevreeën. Ik weet dat het verkeerd is en verboden, maar ik houd meer van haar dan ik ooit van iemand anders zou houden. Ik denk dat het helpt als we allebei proberen met anderen uit te gaan en afleiding te zoeken. Maar eigenlijk wil ik dat niet. En ook weer wel. Ik weet het gewoon niet.
Ludvig


Wat zou u doen?
Tijdens de vakantie ben ik erachter gekomen dat mijn zoon en dochter (die allebei een andere vader hebben) verliefd op elkaar zijn en seks met elkaar hebben. Ze zijn altijd wel heel close geweest, maar dit had ik echt nooit verwacht! Ik voel me ook verschrikkelijk schuldig. Omdat ik 's nachts werk zijn ze veel te veel alleen thuis geweest. Ik schaam me ook. Wat moeten andere mensen wel niet van ons denken? Ik ben echt in shock en kan niet meer helder denken.
Een wanhopige moeder