3PAK 2022

3PAK is een gratis bundel met korte verhalen en gedichten voor lezers van 15 t/m 18 jaar. Met Gershwin Bonevacia, Daan Heerma van Voss en Chinouk Thijssen.


De 3PAK-schrijvers van 2022

Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen schrijft youngadult-thrillers voor 14+. Als ze niet schrijft, bezoekt ze jongeren op scholen.

Bekijk de tips van Chinouk

Daan Heerma van Voss

Daan Heerma van Voss debuteerde in 2010 met de roman 'Een zondagsman' In 2020 verscheen 'Coronakronieken'.

Lees Daans verhaal

Gershwin Bonevacia

Gershwin Bonevacia is dichter en spokenwordartiest. Tot januari 2022 was hij stadsdichter van Amsterdam.  

Lees de tips van Gershwin

Leestips van Chinouk Thijssen

 • Lisa van Campenhout Bijna echt

  Brenda (18, ik-persoon) is net begonnen aan haar studie in Amsterdam. Als ze bij toeval haar Instagram-idolen ontmoet, wil ze indruk maken en doet ze zich voor als de schatrijke, half Franse Aurélie. Kan ze haar verzonnen identiteit volhouden? Vanaf ca. 15 jaar.

  E-book

 • Tamara Arts In het duister

  Vijf vrienden brengen hun zomervakantie door in de Ardennen, waar een van hen een huis heeft geërfd. Zodra ze daar arriveren, loopt niets zoals gepland. Een storm dwingt hen om binnen te blijven. Steeds meer onverklaarbare, lugubere gebeurtenissen doen zich voor. Bovendien dreigt hun vriendschap door overspel uiteen te vallen. Ze voelen zich niet meer...

  E-book

 • Daniëlle Bakhuis De eliminatie

  Chleo (16, ik-figuur) zit met negen andere mensen in een bus opgesloten. Op de garagemuur lichten gifgroene letters op: 'Elimineer de helft om de anderen te laten leven'. Maar hoe overtuig je anderen ervan dat je de moeite waard bent? Vanaf ca. 15 jaar.

  E-book

Leestip van Gershwin Bonevacia

 • Delphine Lecompte Western

  Een vrouw is belust op wraak. Na een moeizame jeugd in een obscuur dorp, een wisselvallig liefdesleven en een hobbelig arbeidsparcours spreekt ze over de mensen en ervaringen die haar ooit het leven zuur maakten. Eerherstel en erkenning krijgen is haar doel. Western is een dichtbundel vol spanning en avontuur. Met haar uitzinnige taalgebruik schept...

  E-book

Lees meer van Daan Heerma van Voss