Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Boek 'n Trip? Waarschijnlijk vind je het antwoord hieronder. Lukt het niet? Neem dan contact op met onze klantenservice. We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. 

Over de actie

Wat houdt de Boek ’n Trip-actie in?

Met Boek ’n Trip kun je tijdens de zomervakantie kennismaken met de online Bibliotheek. Van 1 juli t/m 31 augustus kun je 10 e-books en 10 luisterboeken lenen uit onze collectie die beschikbaar is voor jeugd. Heb je al een jeugdlidmaatschap bij de bibliotheek? Dan kun je zoals je gewend bent 10 e-books en 10 luisterboeken per 3 weken lenen. 

Hoe kan ik meedoen aan Boek ’n Trip?

Heb je al een jeugdlidmaatschap bij een bibliotheek en gebruik je deze al voor de online Bibliotheek? 
Gebruik dan deze gegevens om in te loggen op onze website of app. Je kunt direct gebruikmaken van ons volledige aanbod voor jeugd!   

Heb je een jeugdlidmaatschap, maar nog nooit gebruik gemaakt van de online Bibliotheek? 
Download de gratis online Bibliotheek-app in de Google Play Store of App Store. Na het downloaden open je de app. Je logt in met het pasnummer en wachtwoord van je lokale bibliotheek. Na registratie van je e-mailadres krijg je direct toegang tot onze volledige collectie voor jeugdleden.  

Heb je (nog) geen jeugdlidmaatschap?  
Dan kun je een speciaal actie-account aanmaken voor Boek ’n Trip. Dit kan zowel op de website als in de app. In de app zie je direct bij het inlogscherm de mogelijkheid om een gratis account aan te maken. Liever via de website een account aanmaken? Volg dan de stappen op deze pagina. Vul enkele gegevens in en bevestig je e-mailadres, dan kun je meteen lekker lezen! 

Hoeveel boeken kan ik lezen?

Van 1 juli t/m 31 augustus kun je 10 e-books en 10 luisterboeken lenen uit onze collectie die beschikbaar is voor jeugd. De leentermijn is 3 weken, daarna verloopt een titel automatisch. Een verlenging telt als een nieuwe lening. Heb je al een jeugdlidmaatschap bij de bibliotheek? Dan kun je zoals je gewend bent 10 e-books en 10 luisterboeken per 3 weken lenen.

Welke boeken kan ik lezen?

Met Boek ’n Trip kun je kiezen tussen alle e-books en luisterboeken die wij aanbieden voor 0-18 jaar. Dit zijn: alle digitale jeugdboeken en alle e-books en luisterboeken die vermeld staan op Lezen voor de lijst.
Daarnaast kun je e-books en luisterboeken van oorspronkelijk Nederlandse literatuur lenen van deze uitgeverijen: 

  • De Bezige Bij Uitgeverij 
  • Cossee Uitgeverij 
  • De Kring Uitgeverij 
  • Van Oorschot 
  • Overamstel Uitgevers (Carrera, Hollands Diep, Moon, House of Books, Horizon) 
  • Koninklijke Bibliotheek 
  • Singel Uitgeverijen (Arbeiderspers, Querido, Nijgh & Van Ditmar) 

Hoe kan ik boeken lenen?

Je kunt boeken op twee manieren lenen: direct in de online Bibliotheek-app of via onlinebibliotheek.nl. 

1. Boeken lenen in de app 
Een e-book of luisterboek lenen in de online Bibliotheek-app is eenvoudig. Zie je een boek dat je wilt lenen? Druk  op de cover en je krijgt meer informatie over het boek. Onder in beeld zie je de knop 'Lenen'. Druk op ‘Lenen’ en het boek staat direct op je boekenplank. Je kunt het nu lezen of luisteren in de app. 
 
2. Boeken lenen op de website 
Je kunt ook e-books lenen via www.onlinebibliotheek.nl. Zie je een boek dat je wilt lenen? Druk  op de cover en je krijgt meer informatie over het boek. Kies voor  'Leen boek' en het staat direct op je boekenplank. Je hebt het dan dus al geleend. Heb je gekozen voor een e-book? Dan kun je kiezen of je het boek wilt downloaden voor de e-reader, of online wilt lezen. Dit zijn geen extra uitleningen. Het boek telt als één uitlening, ook als je het in drie verschillende formaten leest: op de e-reader, in de app en online in de browser.

Inlogproblemen

Ik probeer een Boek ’n Trip-account aan te maken, maar krijg de melding dat mijn e-mailadres al bekend is.

Dit betekent dat je al bekend bent bij de online Bibliotheek. Heb je misschien al eens ingelogd met je biebpasje? Dan kun je die gegevens gebruiken. Weet je je gegevens niet meer? Gebruik dan de optie “wachtwoord vergeten” om een nieuw wachtwoord in te stellen. 

Ik probeer in te loggen met mijn biebpasje, maar krijg de melding: “Je abonnement is verlopen of geblokkeerd.”

Misschien heb je de pas lange tijd niet gebruikt? Of staat er een boete open? Helaas kunnen wij dit niet voor je herstellen. Neem contact op met de bibliotheek waar jouw pas vandaan komt. Je bieb kan je pas weer activeren, zodat je gebruik kunt maken van de online Bibliotheek. 

Ik heb een biebpasje, maar weet mijn wachtwoord niet meer. Wat nu?

Log je in met je pasnummer en wachtwoord van je lokale Bibliotheek? Ga dan naar de website van je lokale Bibliotheek. Volg daar de stappen voor het opnieuw instellen van je wachtwoord. Meestal kun je binnen enkele minuten voor Boek ’n Trip inloggen met het nieuwe wachtwoord.

Log je in met je e-mailadres? Gebruik dan de optie “wachtwoord vergeten” bij het inlogscherm. Je krijgt een e-mail toegezonden om een nieuw wachtwoord in te stellen. Ontvang je geen e-mail? Dan ben je waarschijnlijk nog niet bij ons bekend. Maak dan vooral een gratis Boek ’n Trip-account aan.

Voorwaarden

Werkt de zomeractie alleen in de app of ook via browser/e-reader?

Je kunt je aanmelden voor de zomeractie via de app of via de website. Boeken lezen kan via de website, direct in de app of op de e-reader. Kies wat het beste bij jou past, de meeste titels zijn ook geschikt voor de e-reader. Let er bij het lezen via de website op dat je een werkende internetverbinding nodig hebt. We raden je daarom aan dit alleen via wifi te doen. Wil je meer weten over hoe je e-books kunt lezen? Lees dan hier alles over e-books lezen.

Ik heb 10 e-books en 10 luisterboeken geleend, en kan nu niets meer lenen. Wat nu?

Leuk dat je zo enthousiast gebruik hebt gemaakt van Boek ’n Trip! Wil je verder lezen? Ga naar een bibliotheek bij jou in de buurt en vraag naar het jeugdlidmaatschap. Dit lidmaatschap is meestal gratis. Met het jeugdlidmaatschap kun je ook na de actie verder lezen in de online Bibliotheek.  

Heb je een jeugdlidmaatschap? Wacht dan tot de leentermijn van 3 weken voorbij is. De titels verlopen dan, waardoor je weer nieuwe boeken uit kunt kiezen. 

Ik heb een boek geleend dat ik niet leuk vind. Kan ik dit verwijderen?

Het is niet mogelijk om boeken tussentijds te verwijderen. De leentermijn is bij elk boek 3 weken. Bij sommige titels kun je in onze app eerst kiezen voor een preview. Dit kan helpen om te bepalen welk boek je leuk vindt! 

Waarom is Boek ‘n Trip er niet voor volwassenen?

We hebben deze zomer een speciale actie voor jeugd & jongeren omdat zij dubbel geraakt zijn door de corona-lockdown. Ze hebben minder toegang tot bibliotheekboeken én de nadruk lag minder op lezen door de sluiting van scholen. We hopen dan ook dat we met deze actie in de zomer kunnen zorgen voor extra plezier in lezen bij jeugd!

Wat gebeurt er na 31 augustus met mijn account?

Heb je speciaal voor deze actie een account aangemaakt? Dan stopt je actie-account op 1 september. Je leengeschiedenis en boekenplank worden verwijderd. Wil je graag verder lezen? Dan kun je het beste contact opnemen met een bibliotheek bij jou in de buurt. Hier kun je een jeugdlidmaatschap afsluiten en dan heb je altijd toegang tot onze collectie. 

Heb je gebruikgemaakt van Boek ’n Trip met een jeugdlidmaatschap? Dan verandert er niets en kun je gewoon doorlezen. 

Mijn boek verloopt pas in september, betekent dit dat ik dan nog kan blijven lezen?

Helaas is het niet mogelijk om na 31 augustus nog verder in je boek te lezen. De actie stopt op 31 augustus en je account wordt dan verwijderd. Boeken die dan nog niet verlopen zijn, verdwijnen dan ook. Wil je toch blijven lezen? Kies dan vooral word lid van een bibliotheek bij jou in de buurt. Tot 18 jaar is dit meestal gratis.

Ik wil na 31 augustus ook graag blijven lezen. Wat kan ik doen?

Je kunt het beste contact opnemen met een bibliotheek bij jou in de buurt. Hier kun je een jeugdlidmaatschap afsluiten, waardoor je altijd toegang hebt tot onze collectie. Een jeugdlidmaatschap is meestal gratis. 

Geen antwoord op je vraag gevonden?