Nieuwtjes

Resultaat 1 - 10 (van 15)

 • Sarah van Pruissen is Voorleeskampioen

  24 mei 2018

  De twaalfjarige Sarah uit Zwolle is de beste voorlezer van Nederland. Dat besloot de jury woensdag tijdens de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd 2018. Er deden in totaal 223.000 kinderen mee aan de Voorleeswedstrijd.

  Bekijk details van Sarah van Pruissen is Voorleeskampioen

 • Vlaamse lezers bekronen Alaska

  12 mei 2018

  Meer dan 8000 kinderen deden mee met de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Ze lazen allemaal acht boeken in hun eigen leeftijdsgroep. Kinderen vanaf 9 jaar verkozen Armstrong van Torben Kuhlman en Alaska van Anna Woltz als beste boeken.

  Bekijk details van Vlaamse lezers bekronen Alaska

 • Speel mee in Kruistocht in spijkerbroek

  2 mei 2018

  Vanaf september 2018 speelt de musical Kruistocht in spijkerbroek weer in Nederland. Het Nationaal Jeugd Musical Theater is op zoek naar jongens vanaf 8 jaar die willen meespelen. Is dat iets voor jou? Lees hier hoe je je aanmeldt.

  Bekijk details van Speel mee in Kruistocht in spijkerbroek

 • Kinderboekenambassade

  19 april 2018

  Kinderboekenambassadeurs Hans en Monique Hagen hebben tot taak kinderboeken te promoten. En net als andere ambassadeurs willen zij een eigen ambassade. Maar waar? Zij gingen op zoek naar de beste plek. Bekijk het in deze video.

  Bekijk details van Kinderboekenambassade

 • Belangrijke prijs voor Lampje

  12 april 2018

  De Woutertje Pieterse Prijs gaat dit jaar naar het boek Lampje, geschreven door Annet Schaap. Het verhaal gaat over de dochter van de vuurtorenwachter, die in een pleeggezin wordt geplaatst en grote avonturen meemaakt.

  Bekijk details van Belangrijke prijs voor Lampje

 • Stem op het beste boek voor de Kinderjury

  25 maart 2018

  De stembussen zijn open. Alle kinderen van Nederland kunnen stemmen op het beste boek dat in 2017 verscheen. Wat is het beste boek? Jij bent de jury!

  Bekijk details van Stem op het beste boek voor de Kinderjury

 • Natuur in de Boekenweek

  12 maart 2018

  Het is Boekenweek voor volwassenen. Het thema: natuur. Voor kinderen zijn er natuurlijk ook geweldige boeken over dit onderwerp. Lees je mee?

  Bekijk details van Natuur in de Boekenweek

 • Lees over liefde

  12 februari 2018

  Valentijnsdag is de dag van de liefde. Ben jij verliefd? Lees de heerlijkste zwijmelverhalen over liefde en verliefdheid op Valentijnsdag.

  Bekijk details van Lees over liefde

 • Gips op tv

  8 februari 2018

  Het boek Gips van Anna Woltz vormt de basis van een nieuwe serie die AVROTROS in december gaat uitzenden op Zapp.

  Bekijk details van Gips op tv

 • Geef een boek cadeau

  6 februari 2018

  In de boekwinkel kost een boek al gauw een tientje of meer. Maar deze maand koop je Ronja de roversdochter voor maar 2 euro. Zodat álle kinderen thuis een plankje met mooie boeken kunnen hebben. Aan wie geef jij een boek cadeau?

  Bekijk details van Geef een boek cadeau