Computer schrijft nieuwe Harry Potter

Gepubliceerd op: 20 december 2017 12:19

Een voorspellende computer kreeg zeven Harry Potterboeken 'te eten' en brouwde vervolgens zelf een nieuw deel: Harry Potter en het portret van wat leek op een grote berg as.

Asibot en Botnik
In Nederland hebben we Asibot, een robot die samen met schrijver Ronald Giphart een boek heeft geschreven, bij wijze van experiment. In Engeland is een team van Botnik Studio´s bezig om een voorspellend toetsenbord (Autocorrect) op basis van bestaande teksten nieuwe teksten te laten maken. Ze probeerden eerder al tv-scripts te schrijven en nu was het de beurt aan een Harry Potterverhaal.

Ron eet Hermeliens familie
Het team van Botnik 'voerde' de computer zeven Harry Potterboeken. Daarna begonnen ze te schrijven en lieten ze het toetsenbord steeds voorstellen welk woord er nu moest komen. Het resultaat is een hilarisch verhaal.
Er staan zinnen in die J.K. Rowling zelf had kunnen schrijven. 'Magie: het was iets dat Harry Potter heel goed vond.' Maar vooral staat er veel grappige nonsens in zoals: ´Niet zo knap nu, dacht Harry terwijl hij Hermelien in hete saus dipte.' Of deze over Ron: 'Hij zag Harry en begon onmiddellijk Hermeliens familie op te eten.'

Wat denk jij, zou het een lekker leesboek zijn? Of pak je liever een van de echte Harry Potters?