De beste boeken van 2017

Gepubliceerd op: 1 januari 2018 16:25

Welke boeken die het afgelopen jaar verschenen, mag je echt niet missen? Kijk naar de top 5 beste boeken van 2017.

Ben jij een fantasy-lezer of pak je liever een strip? Lees hier wat de leukste en beste boeken zijn.

Het grappigste stripverhaal van 2017: Hannes Hunebed
Hannes Hunebed, scharminkel uit de Steentijd is een hilarisch stripverhaal over een holbewoner en zijn belevenissen in de prehistorie. Een tip voor fans van De waanzinnige boomhut en Het leven van een loser. Hannes vindt het moeilijk om te ontdekken wie hij is. Voor een jager is hij veel te klein. Uitvinder zijn lukt ook niet echt. Wat moet hij dan?
Hannes wordt met zijn klasgenoten het oerwoud ingestuurd om wilde beesten te vangen. Ze hebben alle technieken die ze daarvoor nodig hebben van de gymleraar geleerd, maar toevallig was Hannes niet zo goed in gym. Zal hij ooit levend terugkeren? 
 

Het spannendste boek van 2017: Thomas en de veer van de griffioen
Thomas en de veer van de griffioen is een boek waar de fans van Thomas en de laatste draken lang naar uitkeken. De beste vriend
van Thomas is Long, een draak. Nadat hij in het vorige boek hielp een nieuwe woonplaats voor de draken te vinden, zijn in dit boek de gevleugelde paarden in gevaar. Thomas stort zich in een nieuw avontuur om hen te redden.
Lees jij graag boeken waarmee je in een compleet andere wereld bent? Met magische dieren en onmogelijke opdrachten? Stort je dan in het avontuur van Thomas en de veer van de griffioen.

Het aangrijpendste informatieboek van 2017: Wij waren hier eerst
Ben jij een dierenvriend? Dan zorg je vast goed voor je huisdier, misschien help je op de kinderboerderij, de manege of bij een dierenasiel. Wij
waren hier eerst is een boek voor iedereen, maar het meest voor dierenvrienden.
Maar pas op: het is aangrijpend. Het gaat over de botsingen tussen mens en dier in Zuid-Afrika. Botsingen die voor de dieren niet
altijd goed aflopen. Durf jij het aan?Wij waren hier eerst is een prachtig verslag van de reis die schrijfster Joukje Akveld maakte
naar Zuid-Afrika. Ze deed onderzoek naar de problemen die wilde dieren ondervinden, omdat mensen steeds meer plek innemen.

De fijnste nieuwe fantasyserie van 2017: Podkin Eenoor
Met het dappere konijn Podkin Eenoor stapt een nieuwe fantasy-held je leven binnen. Het jonge beestje offert een oor tijdens de ontsnapping aan de vreselijkse gruwelkonijnen, de Gorom. Vanaf dat moment moet hij groot worden. En dapper zijn.
Podkin is de oudste zoon van het stamhoofd. Op een dag zal hij zelf de leider van hun stam zijn. Met zijn zus Paz, die vindt dat ze een veel beter stamhoofd zou zijn, en hun kleine broertje Poek, onderneemt Podkin een gevaarlijke reis. Om henzelf te redden, en uiteindelijk hun volk. Er zijn al twee delen verschenen over Podkin, het derde boek komt in 2018.

Het beste debuut van 2017: Lampje
Bijna iedereen kent de tekeningen van Annet Schaap. Ze illustreerde de Hoe overleef ik-serie, de boeken van Jacques Vriens, Janneke Schotveld en vele anderen. Voor het boek Lampje nam ze eens niet de potloden, maar de pen ter hand. Ze schreef een dik, meeslepend, prachtig verhaal over de dochter van de vuurtorenwachter en haar vreselijke lotgevallen. Omdat ze op een nacht de vuurtorenlamp niet aan kan steken, loopt er een schip op de kust. Lampje wordt bij haar vader weggehaald om te wonen bij een admiraal, waar ook een monster woont. Houd jij van goed geschreven, heftige boeken en schuw je een beetje zieligheid niet? Lees dan dit superknappe eerste boek van Annet Schaap.