Boekentip: Insectenrijk

In de zomer ben je het liefst buiten. Je kunt schommelen en voetballen, óf eens op zoek gaan naar de kleinste bewoners van het veld en het bos: de insecten.

In dit beeldschone boek is elke bladzijde bedekt met grote gekleurde tekeningen. Van het lieveheersbeestje tot de vuurvlieg en van de duivelsbidsprinkhaan tot de bizoncicade. Je ziet ze in rijke kleuren en groter dan je ooit in het echt zal zien. Je kijkt je ogen uit.

Elke dubbele pagina staan een aantal van dezelfde soort. Bij elke tekening staat de naam van het insect en de Latijnse naam. Soms staat er een korte tekst met informatie over de soort en haar gewoontes.

"Een bladsnijdermier gaat planten te lijf als een minuscuul kettingzaagje. Daarna hijst hij een stuk blad vastberaden op zijn rug en marcheert samen met zijn mierenleger naar huis."

Wil je weten waarom een vlieg op het plafond kan zitten, hoe termieten een huis met airco bouwen en waarom een glimworm rood en groen licht kan geven? Lees en bekijk dit mooie boek over de wonderbaarlijke wereld van insecten.

Insectenrijk is geschreven door Susie Brooks en getekend door Dawn Cooper.

Zoek je meer buitenboeken? Kijk eens in de lijst Natuur en milieu.