6-12 jaar

De Jeugdbibliotheek voor 6 tot 12 jaar

Ga terug naar Home

 

Hier vind je tips voor boeken om te lezen en te luisteren. Ben je lid van de Bibliotheek? Dan kun je de boeken lenen bij de Bibliotheek in jouw buurt. Luisterboeken en e-books leen je gratis bij de online Bibliotheek op je laptop of via de handige app.  


🌟 Leestips van dit moment 🌟

Scroll op deze pagina naar beneden of kies een van de leestips uit 👇 !


Annie M.G. Schmidtweek

Van 15 mei t/m 25 mei is het Annie M.G. Schmidt-week 2024! We hebben een
paar mooie titels voor je op een rijtje gezet. Je leent de gedrukte boeken
📚 bij je lokale bibliotheek en de e-books en luisterboeken 📱🎧 via de online Bibliotheek. 

Gedrukte boeken 📚 van Annie M.G. Schmidt

E-books en luisterboeken 📱🎧 van Annie M.G. Schmidt

Speciaal voor leerkrachten uit groep 1 t/m 3

Op anniemgschmidtweek.nl vind je lesmateriaal én iedere schooldag een journaal met spannend nieuws!


Kinderjury 2024! Stem op jouw favoriete boek!

Wat is jouw favoriete boek? De top 3 voor 6 tot 9 jaar en de top 3 voor 10 tot 12 jaar is bekend! Leen het boek bij je lokale bibliotheek of het e-book of luisterboek via de online Bibliotheek. Op kinderjury.nl kun je online stemmen!

📢 Kinderjury Top 3 | 6 tot 9 jaar 📢

Rik Kleeven | Jesper Weijs Rik en Jesper maken er een zooitje van

Rik Kleeven en Jesper Weijs ken je van hun YouTubekanaal Glowmovies. In hun video’s bouwen ze de gekste creaties en bedenken ze de vetste uitdagingen. In hun kinderboek ‘Rik en Jesper maken er een zooitje van’ bouwen ze erop los en dat leidt tot De Ramp…...

Sander Meij Het pretpark

Rutger, Thomas en Paco zijn uitgenodigd voor de opening van een heel bijzonder pretpark: Pacoland! Als ze in de grootste achtbaan ter wereld gaan, komen ze voor een grote verrassing te staan. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Hanneke de Zoete De Zoete Zusjes lossen het op

'De Zoete Zusjes lossen het op’ is een vrolijk speurverhaal van de zusjes Saar en Janna. Ze vinden een gouden sleutel, maar waar past die op? Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie

📢 Kinderjury Top 3 | 9 tot 12 jaar 📢

Jeff Kinney Het dak eraf

Het dak eraf is deel 17 in de megapopulaire serie Het leven van een Loser. Voor jongens en meiden van 8 jaar en ouder. Supergrappig vertaald door Hanneke Majoor. Bram weet dat hij ooit wereldberoemd wordt, maar de weg naar succes gaat niet over rozen....

Rachel Renée Russell Droomreis Parijs?!

Nikki en haar band worden uitgenodigd voor een fotoshoot in Parijs! Helaas gaat roddelkoningin MacKenzie ook mee, en dat is nog maar één van de problemen... Dagboek met stripachtige zwart-wittekeningen. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 11 jaar.

Kevin Hassing | Linde Faas Mus en kapitein Kwaadbaard en De wraak van de furie

De wraak van de furie is het vierde deel over Mus en kapitein Kwaadbaard van tweevoudig Kinderjury-winnaar Kevin Hassing. Met zijn avonturen over het stoere weesmeisje en haar piratenvrienden won Kevin zowel in 2022 als in 2023 de Kinderjury in de categorie...


⬇️ Nieuw in de online Bibliotheek voor 6 tot 12 jaar ⬇️

Nieuw binnen (9-12 jaar) | 📱 E-books

Nieuw binnen (6-9 jaar) | 🎧 Luisterboeken

Nieuw binnen (9-12 jaar) | 🎧 Luisterboeken


Lente bij de Jeugdbibliotheek!

Lenteboeken

Hoera, de lente is begonnen! Geniet van het voorjaar met deze boekentips! 

Ga naar onze lenteboekentips

Boekentips voor kinderen door kinderen

Lezen is leuk! Maar welk boek is leuk om te lezen? De Waanzinnige Podcast helpt je daarbij. Iedere aflevering vertelt iemand van jouw leeftijd over een lievelingsboek. Luister de podcast en ontdek het zelf.

Ontdek meer over De Waanzinnige Podcast

Meest geleende luisterboeken 🎧

Meer luisterboeken op onderwerp 6-12 jaar


Vind je lezen soms lastig?

dyslexie

Lezen kan best lastig zijn. Bijvoorbeeld als je dyslexie, ADD of ADHD hebt. Wist je dat er ook boeken zijn die wat makkelijker zijn om te lezen? We hebben een aantal boeken op een rijtje gezet. Vind een leuk boek dat bij je past.

Bekijk de makkelijke boeken

Lees of luister digitaal

digitaal lezen

Heb je wel eens een e-book of luisterboek geprobeerd? Handig als een boek in de bibliotheek al uitgeleend is, als je liever naar een verhaal luistert of als je geen bieb in de buurt hebt. Digitaal lezen is supermakkelijk! Bekijk hier hoe dat gaat. 

Ontdek hoe digitaal lezen werkt

AVI-lezen

Als je leert lezen, is het extra belangrijk dat je boeken leest die passen bij je AVI-niveau. Ontdek welke boeken er zijn per AVI-niveau en kies een leuk boek uit. Weet jij je AVI-niveau nog niet? Vraag het even aan je juf of meester.

Bekijk alle AVI-boeken


Online leren

Info voor werkstukken en spreekbeurten

Zoek je een onderwerp voor je werkstuk of spreekbeurt? Of heb je al een onderwerp en ben je op zoek naar bronnen en informatie? Wij helpen je op weg!

Kies een thema wat je leuk vindt en bekijk de onderwerpen die daarbij horen. Er zit vast een onderwerp bij waar je meer over wil weten! Succes met je spreekbeurt, zet 'm op met je werkstuk!

Bekijk alle informatie voor je werkstuk of spreekbeurt