12-18 jaar

De Jeugdbibliotheek voor 12 tot 18 jaar

Ga terug naar Home

 

Hier vind je tips voor boeken, e-books en luisterboeken. Wat is eigenlijk leuk om te lezen, wat lezen anderen en wat ga jij lezen voor school? Ook als je op zoek naar informatie voor een werkstuk of spreekbeurt helpen wij je op weg.Actueel

Beste Boek van Jongeren 2023 🏆

Van 15 september t/m 24 september vindt de Boekenweek van Jongeren plaats. In die week wordt ook de prijs 'Beste Boek voor Jongeren' uitgereikt. Er zijn twee categorieën: oorspronkelijk Nederlandstalig en Vertaald. Bekijk de genomineerden! Wat is jouw favoriet?

De genomineerden beschikbaar als e-book 📱

Alle genomineerden | 📚 boeken

Welke e-books, luisterboeken en boeken zijn populair?

Populair op TikTok | 📱 E-books

Meest geleende e-books 📱

Bekijk e-books op onderwerp

Meest geleende luisterboeken 🎧

Bekijk luisterboeken op onderwerp


Heb je dyslexie?

lezen met dyslexie

Lezen kan lastig zijn als je bijvoorbeeld dyslexie, ADD of ADHD hebt. Wij geven je tips om het lezen makkelijker te maken. Vind een boek dat bij je past!
 

Ontdek lezen met dyslexie

Lees en luister online

digitaal lezen

Heb jij al een keer een luisterboek of e-book geprobeerd? Lees of luister op je telefoon, tablet of laptop! Het is super makkelijk. Bekijk hoe digitaal lezen werkt en probeer het uit. 

Ontdek hoe digitaal lezen werkt

Werkstuk en spreekbeurt

Zoek je een onderwerp voor spreekbeurt of werkstuk? Kies een thema en verzamel alle informatie die je nodig hebt. Voor klas 1 en 2 van de middelbare school.

Alles voor je werkstuk / spreekbeurt

Leestip van een leeftijdsgenoot

Cis Meijer Jacht

Florian: "Het is een superspannend verhaal. Een echte thriller. Ik kon moeilijk stoppen met luisteren. En het was ook goed voorgelezen. Echt zeker een aanrader."

Bekijk dit luisterboek


Nieuw in de collectie

Nieuw binnen | 📚 Boeken

Meer boeken op onderwerp