Word lid

Word gratis lid van de Bibliotheek tot 18 jaar!

Wist je dat lid worden van de Bibliotheek gratis is voor iedereen onder de 18 jaar? Om lid te worden moet je samen met je ouders langsgaan bij jouw eigen, lokale bibliotheek. Ook als je e-books en luisterboeken wil lenen, moet je lid worden van de lokale bibliotheek. Zoek snel jouw dichtstbijzijnde bibliotheek en vergeet niet om je legitimatiebewijs mee te nemen!

Zoek een Bibliotheek bij jou in de buurt


Alle voordelen van lid worden van de Bibliotheek

Bij je lokale bibliotheek leen je boeken, kun je in alle rust studeren en bezoek je allerlei activiteiten. Bij de bieb is altijd wat te doen. Maar je krijgt nog veel meer leuke en handige voordelen als je bieblid bent. Wat dacht je van online? Want ook achter je computer, op je tablet en op je telefoon kun je lezen, luisteren en leren. We zetten alle voordelen van lid zijn voor je op een rijtje.  

Boeken

Je kan sowieso boeken lenen. Weten hoeveel boeken je mag lenen? Vraag het even na bij je eigen bibliotheek. Dit verschilt namelijk per bibliotheek.  

E-books, luisterboeken en tijdschriften

Naast de boeken die je uit de bibliotheek meeneemt, krijg je met je abonnement ook toegang tot de online Bibliotheek. Je kunt dan e-books, luisterboeken en tijdschriften lenen in de app.

Ontdek meer over de online Bibliotheek-app

Voorleesfilmpjes

Met je jeugdabonnement kun je ook voorleesfilmpjes en digitale prentenboeken bekijken. Denk aan Bereslim, Bliksem! en De Voorleeshoek. De filmpjes zijn te kijken in het Nederlands, maar ook in het Pools, Arabisch en Turks.

Lees meer over de voorleesfilmpjes


Er is nog meer: digitale bronnen


Met je biebpas kun je ook gebruikmaken van handige digitale bronnen die je helpen bij het lezen en bij het leren. Handig en leuk! Bekijk welke digitale bronnen dat zijn.

Digitale bronnen | lezen

Je kunt met je bibliotheekpas inloggen bij Yoleo, dan lees en luister je tegelijkertijd. Dat maakt lezen leuker en makkelijker. Een ander voorbeeld van onze digitale bronnen: de Uittrekselbank voor achtergrondinformatie over boeken. Handig voor je boekbespreking!   

Bekijk alle digitale bronnen | Lezen

Digitale bronnen | leren

Met een bibliotheekpas kun je ook digitale bronnen gebruiken die je helpen bij het leren. Log met je jeugdabonnement in bij Junior Einstein om te oefenen met je schoolwerk. En wil je je rijbewijs halen? Dan kun je bij Theorie.nl oefenen voor je theorie-examen.  

Bekijk alle digitale bronnen | Leren


Vragen over digitaal lezen met een jeugdabonnement

Hoeveel e-books en luisterboeken kan ik lenen in de online Bibliotheek-app?

Je kunt met je jeugdabonnement elke drie weken maximaal 10 e-books en 10 luisterboeken lenen in de online Bibliotheek-app.

Welke digitale boeken mag ik lenen met een jeugdabonnement?

  • Alle jeugdtitels

  • Alle e-books en luisterboeken van 'Lezen voor de lijst'

  • Oorspronkelijk Nederlandstalige romans (fictie) en po√ęzie van de volgende uitgeverijen: Atlas Contact, Augustus, Das Mag, De Bezige Bij, Uitgeverij Cossee, Uitgeverij De Kring, Uitgeverij Pluim, Uitgeverij Van Oorschot, Koninklijke Bibliotheek, Singel Uitgeverijen (Arbeiderspers, Querido, Nijgh & Van Ditmar), Overamstel Uitgevers (Carrera, Hollands Diep, Moon, House of Books, Horizon, Lebowski)

Welke tijdschriften kan ik lenen in de online Bibliotheek-app?

Deze jeugdtijdschriften kun je in de app lenen:

  • Bobo
  • Okki
  • National Geographic Junior
  • Tina
  • Wild van Freek
  • ZoZitDat

Hoeveel tijdschriften kan ik lenen in de online Bibliotheek-app?

Je kunt met je jeugdabonnement elke week 1 jeugdtijdschrift lenen in de online Bibliotheek-app.

Is de app gratis?

Ja, de online Bibliotheek-app kun je gratis downloaden. Lees meer over de app.  

Als je lid bent geworden van de Bibliotheek kun je supermakkelijk boeken en tijdschriften lezen op je telefoon of tablet. Of boeken luisteren natuurlijk!  


Al (bijna) volwassen?

Als je ouder dan 17 bent, moet je waarschijnlijk gaan betalen voor een abonnement. Vraag bij je eigen bibliotheek naar de mogelijkheden. Je kan er ook voor kiezen om alleen lid te worden van de online Bibliotheek. Meer daarover lees je op de website van de online Bibliotheek.