6-12 jaar

De Jeugdbibliotheek voor 6 tot 12 jaar

Ga terug naar Home

 

Hier vind je tips voor boeken om te lezen en te luisteren. Met je jeugdabonnement kun je boeken lenen in de bibliotheek, maar ook digitale boeken: e-books en luisterboeken. Die kun je gemakkelijk lezen of luisteren via je telefoon, tablet of laptop. Ontdek hier leuke boekentips! Hulp nodig bij je werkstuk of spreekbeurt? Ook daar helpen we je bij.


Actueel

Kinderboekenweek: Bij mij thuis

Van 4 t/m 15 oktober is het weer Kinderboekenweek! Dit jaar is het thema 'Bij mij thuis'. Bij iedereen is het thuis anders. Bekijk de digitale boekentips en lees- en luister de boeken in de online Bibliotheek-app.

Bekijk de boekentips voor de Kinderboekenweek

Winnaar Kinderjury 2023: 10 tot 12 jaar πŸ†

Kevin Hassing Mus & kapitein Kwaadbaard en De Amorfe

Kevin Hassing, winnaar van de Kinderjury 2022, schreef met De Amorfe een spannend nieuw avontuur over Mus en kapitein Kwaadbaard. Eerder verschenen De 5 Slangen en De koers naar de Kraken – waarvan deel 2 in 2022 door de Kinderjury is uitgeroepen tot...

Winnaar Kinderjury 2023: 6 tot 9 jaar πŸ†

Rutger Vink, Thomas van Grinsven De Tijdmachine

De Tijdmachine is het superspannende tweede boek van YouTubers Rutger Vink (Furtjuh), Thomas van Grinsven (Gewoon Thomas) en hun hond Paco. De katachtige Professnor blijft onze helden dwarszitten. Vol kattenkwaad stuurt hij de drie met zijn tijdmachine...

Sinds kort te leen!

🎧 Nieuwe luisterboeken | 9 tot 12 jaar


Meer boekentips!

Boekentips voor de herfst

Zomerse boekentips

Herfst, herfst, wat heb je te koop? Honderdduizend blaadjes op een hoop! Het fijnste seizoen om te lezen is begonnen: de herfst! Met deze tips zit je nooit zonder een leuk boek.

Ga naar onze herfstboekentips

Boekentips voor kinderen door kinderen

Lezen is leuk! Maar welk boek is leuk om te lezen? De Waanzinnige Podcast helpt je daarbij. Iedere aflevering vertelt iemand van jouw leeftijd over een lievelingsboek. Luister de podcast en ontdek het zelf.

Ontdek meer over De Waanzinnige Podcast

Welke boeken worden veel geleend?


Mirjam Oldenhave De nieuwsjagers

Welke e-books tippen leeftijdsgenootjes? Julian las 'De nieuwsjagers' van Mirjam Oldenhave en is enthousiast. Bekijk alle boekentips!

Bekijk alle tips voor e-books

Vind je lezen soms lastig?

dyslexie

Lezen kan best lastig zijn. Bijvoorbeeld als je dyslexie, ADD of ADHD hebt. Wist je dat er ook boeken zijn die wat makkelijker zijn om te lezen? We hebben een aantal boeken op een rijtje gezet. Vind een leuk boek dat bij je past.

Bekijk de makkelijke boeken

Lees of luister digitaal

digitaal lezen

Heb je wel eens een e-book of luisterboek geprobeerd? Handig als een boek in de bibliotheek al uitgeleend is, als je liever naar een verhaal luistert of als je geen bieb in de buurt hebt. Digitaal lezen is supermakkelijk! Bekijk hier hoe dat gaat. 

Ontdek hoe digitaal lezen werkt

AVI-lezen

Als je leert lezen, is het extra belangrijk dat je boeken leest die passen bij je AVI-niveau. Ontdek welke boeken er zijn per AVI-niveau en kies een leuk boek uit. Weet jij je AVI-niveau nog niet? Vraag het even aan je juf of meester.

Bekijk alle AVI-boeken


Online leren

Info voor werkstukken en spreekbeurten

Zoek je een onderwerp voor je werkstuk of spreekbeurt? Of heb je al een onderwerp en ben je op zoek naar bronnen en informatie? Wij helpen je op weg!

Kies een thema wat je leuk vindt en bekijk de onderwerpen die daarbij horen. Er zit vast een onderwerp bij waar je meer over wil weten! Succes met je spreekbeurt, zet 'm op met je werkstuk!

Bekijk alle informatie voor je werkstuk of spreekbeurt