Winnaars Kinderjury 2021

Jeff Kinney Totaal gesloopt

In dit veertiende deel uit de populaire serie 'Leven van een loser' wordt het huis van Bram Botermans verbouwd. Als dat maar goed gaat... Totaal Gesloopt wint in de categorie 10-12 jaar. Te leen als e-book of luisterboek.

Hanneke de Zoete De Zoete Zusjes zoeken een schat

De Zoete Zusjes zijn niet alleen populair op YouTube. Ook in boekvorm vinden kinderen de avonturen van de Zoete Zusjes leuk. 'De Zoete Zusjes zoeken een schat' wint in de leeftijdscategorie 6-9 jaar. Bij Jeugdbibliotheek te leen als luisterboek.

E-book van de week

naar e-book van de week

Stuntvlogger Sam en de vloek van Atlantis – Jelmer Jepsen

Mats (11): "Stuntvlogger Sam gaat met zijn klas op kamp naar de Ardennen en daar ontdekt hij een gat in het hek van het nabijgelegen pretpark historieland. Het is een leuk en spannend boek met korte hoofdstukken. Het is daardoor makkelijk om te lezen."

Luisterboek van de week

naar luisterboek van de week

Hotel Bonbien - Enne Koens

Julian (9): "Dit boek gaat over Siri die met haar ouders en broer in hun hotel woont. Als Siri uit een boom valt kan ze ineens alles onthouden wat ze gehoord heeft. Ik vond het een heel leuk boek, waar veel drama in zit. "

De favoriete boeken van: Kalvijn

Alles over het jeugdabonnement

Wat is dyslexie?

wat is dyslexie

Dyslexie en boeken: ze passen beter bij elkaar dan je denkt! Met de juiste hulp wordt lezen met dyslexie een stuk makkelijker. 

Alles over AVI-lezen

Naar boeken op AVI-niveau

Als je leert lezen, is het extra belangrijk dat je boeken leest die passen bij je AVI-niveau. Weet jij je AVI-niveau nog niet? Vraag het even aan je leraar. 

Zo vind je een boek dat bij je past

Lezen is vooral leuk als je een boek vindt dat goed bij je past. Hoe je dat doet, lees je hier.