6-12 jaar

📚 Nieuwe boeken

Naar boeken op onderwerp

Top 10 meest geleend in 2022 | 📚 Boeken

Voorjaar

Lente boekentips

Hoera, het zonnetje laat zich steeds meer zien. Ga naar buiten met een boek, lees over de natuur en beleef het seizoen met de leukste boekentips.

Bekijk onze lentepagina!

Boekentips voor kinderen door kinderen!

Lezen is leuk! Maar welk boek is leuk om te lezen? De Waanzinnige Podcast helpt je daarbij. Iedere aflevering vertelt een leeftijdsgenootje over een lievelingsboek. Luister de podcast en ontdek het zelf.

Meer info over De Waanzinnige Podcast

Mirjam Oldenhave De nieuwsjagers

Welke e-books tippen leeftijdsgenootjes? Julian las 'De nieuwsjagers' van Mirjam Oldenhave. Bekijk alle boekentips!

Bekijk alle e-books tips

Meest geleende luisterboeken 🎧

Meer luisterboeken op onderwerp 6-12 jaar

Vind je lezen soms lastig?

dyslexie

Lezen kan soms best lastig zijn als je bijvoorbeeld dyslexie, ADD of ADHD hebt. Wist je dat er ook boeken zijn die wat makkelijker zijn om te lezen? We hebben een aantal boeken op een rijtje gezet. Vind een leuk boek dat bij je past.

Makkelijke boeken

Lees of luister digitaal

digitaal lezen

Heb je wel eens een e-book of luisterboek geprobeerd? Handig als een boek in de bibliotheek niet meer beschikbaar is of als je liever naar een verhaal luistert. Het is super makkelijk! Bekijk hier hoe dat gaat. 

Wat is digitaal lezen

AVI-lezen

Als je leert lezen, is het extra belangrijk dat je boeken leest die passen bij je AVI-niveau. Ontdek welke boeken er zijn per AVI-niveau en kies een leuk boek uit. Weet jij je AVI-niveau nog niet? Vraag het even aan je juf of meester.

AVI-boeken