Winnaars Kinderjury 2021

Jeff Kinney Totaal gesloopt

In dit veertiende deel uit de populaire serie 'Leven van een loser' wordt het huis van Bram Botermans verbouwd. Als dat maar goed gaat... Totaal Gesloopt wint in de categorie 10-12 jaar. Te leen als e-book of luisterboek.

Hanneke de Zoete De Zoete Zusjes zoeken een schat

De Zoete Zusjes zijn niet alleen populair op YouTube. Ook in boekvorm vinden kinderen de avonturen van de Zoete Zusjes leuk. 'De Zoete Zusjes zoeken een schat' wint in de leeftijdscategorie 6-9 jaar. Bij Jeugdbibliotheek te leen als luisterboek.

Met Boek 'n Trip lees deze zomer 10 e-books en 10 luisterboeken in de online Bibliotheek-app. Helemaal gratis voor iedereen tot 18 jaar.

E-book van de week

naar e-book van de week

Nep – Caja Cazemier

Zahra (11): "Ik vind het een super boek. Het heeft me veel geleerd over nepnieuws en internet en dat is leuk, omdat we daar op mijn leeftijd heel erg mee bezig zijn. Het is niet alleen leerzaam, maar ook een grappig boek."

Luisterboek van de week

naar luisterboek van de week

Miljonairskind - Ilona de Lange

Julian (9): "Je moet wel tegen wat spanning kunnen! Als je snel
nachtmerries krijgt, zou ik het niet lezen of luisteren voor het slapengaan. Ik vind het een aanrader als je van spannende boeken houdt!"

De favoriete boeken van: Kalvijn

Alles over het jeugdabonnement

Wat is dyslexie?

wat is dyslexie

Dyslexie en boeken: ze passen beter bij elkaar dan je denkt! Met de juiste hulp wordt lezen met dyslexie een stuk makkelijker. 

Alles over AVI-lezen

Naar boeken op AVI-niveau

Als je leert lezen, is het extra belangrijk dat je boeken leest die passen bij je AVI-niveau. Weet jij je AVI-niveau nog niet? Vraag het even aan je leraar. 

Zo vind je een boek dat bij je past

Lezen is vooral leuk als je een boek vindt dat goed bij je past. Hoe je dat doet, lees je hier.