6-12 jaar

De Jeugdbibliotheek voor 6 tot 12 jaar

Ga terug naar Home

 

Hier vind je tips voor boeken om te lezen en te luisteren. Met je jeugdabonnement kun je boeken lenen in de bibliotheek, maar ook digitale boeken: e-books en luisterboeken. Die kun je gemakkelijk lezen of luisteren via je telefoon, tablet of laptop. Ontdek hier leuke boekentips! Hulp nodig bij je werkstuk of spreekbeurt? Ook daar helpen we je bij.


Sinterklaas is in het land! | 📱 E-books en 🎧 luisterboeken (4-9 jaar)

Sinds kort te leen!

Nieuw binnen (6-9 jaar) | 📱 E-books

Nieuw binnen (9-12 jaar) | 📱 E-books

Nieuw binnen (9-12 jaar) | 🎧 Luisterboeken


Boekentips voor de herfst

Zomerse boekentips

Herfst, herfst, wat heb je te koop? Honderdduizend blaadjes op een hoop! Het fijnste seizoen om te lezen is begonnen: de herfst! Met deze tips zit je nooit zonder een leuk boek.

Ga naar onze herfstboekentips

Boekentips voor kinderen door kinderen

Lezen is leuk! Maar welk boek is leuk om te lezen? De Waanzinnige Podcast helpt je daarbij. Iedere aflevering vertelt iemand van jouw leeftijd over een lievelingsboek. Luister de podcast en ontdek het zelf.

Ontdek meer over De Waanzinnige Podcast

Welke boeken worden veel geleend?


Mirjam Oldenhave De nieuwsjagers

Welke e-books tippen leeftijdsgenootjes? Julian las 'De nieuwsjagers' van Mirjam Oldenhave en is enthousiast. Bekijk alle boekentips!

Bekijk alle tips voor e-books

Vind je lezen soms lastig?

dyslexie

Lezen kan best lastig zijn. Bijvoorbeeld als je dyslexie, ADD of ADHD hebt. Wist je dat er ook boeken zijn die wat makkelijker zijn om te lezen? We hebben een aantal boeken op een rijtje gezet. Vind een leuk boek dat bij je past.

Bekijk de makkelijke boeken

Lees of luister digitaal

digitaal lezen

Heb je wel eens een e-book of luisterboek geprobeerd? Handig als een boek in de bibliotheek al uitgeleend is, als je liever naar een verhaal luistert of als je geen bieb in de buurt hebt. Digitaal lezen is supermakkelijk! Bekijk hier hoe dat gaat. 

Ontdek hoe digitaal lezen werkt

AVI-lezen

Als je leert lezen, is het extra belangrijk dat je boeken leest die passen bij je AVI-niveau. Ontdek welke boeken er zijn per AVI-niveau en kies een leuk boek uit. Weet jij je AVI-niveau nog niet? Vraag het even aan je juf of meester.

Bekijk alle AVI-boeken


Online leren

Info voor werkstukken en spreekbeurten

Zoek je een onderwerp voor je werkstuk of spreekbeurt? Of heb je al een onderwerp en ben je op zoek naar bronnen en informatie? Wij helpen je op weg!

Kies een thema wat je leuk vindt en bekijk de onderwerpen die daarbij horen. Er zit vast een onderwerp bij waar je meer over wil weten! Succes met je spreekbeurt, zet 'm op met je werkstuk!

Bekijk alle informatie voor je werkstuk of spreekbeurt