πŸ“š Winnaars Gouden Griffel en Gouden Penseel 2021

Pieter Koolwijk en Linde Faas Gozert

Het boek Gozert is dit jaar de winnaar van de Gouden Griffel. Dat is een prijs voor het best geschreven kinderboek. Het boek gaat over Ties die samen met zijn onzichtbare vriend Gozert de tofste avonturen beleeft.

Benny Lindelauf en Ludwig Volbeda Hele verhalen voor een halve soldaat

De prijs voor het kinderboek met de beste tekeningen, de Gouden Penseel, gaat naar Hele verhalen voor halve soldaten. Het gaat over zes broers die in het leger moeten, en onderweg bijzondere verhalen vertellen om langs de grenspost te komen.

πŸ“± E-book van de week

naar e-book van de week

De tovenaars van Ooit - Cressida Cowell 

Jonas (10): "Dit is een leuk en spannend boek. Er worden heel veel overbodige regels overtreden en er zitten veel grappige stukjes in." 

🎧 Winnaars Kinderjury 2021

Jeff Kinney Totaal gesloopt

In dit veertiende deel uit de populaire serie 'Leven van een loser' wordt het huis van Bram Botermans verbouwd. Als dat maar goed gaat... Totaal Gesloopt wint in de categorie 10-12 jaar. Te leen als e-book of luisterboek.

Hanneke de Zoete De Zoete Zusjes zoeken een schat

De Zoete Zusjes zijn niet alleen populair op YouTube. Ook in boekvorm vinden kinderen de avonturen van de Zoete Zusjes leuk. 'De Zoete Zusjes zoeken een schat' wint in de leeftijdscategorie 6-9 jaar. Bij Jeugdbibliotheek te leen als luisterboek.

🎧 Luisterboek van de week

naar luisterboek van de week

Mickey en de beestachtige spionnen - Anne Miller

Julian (9): "Het gaat over een meisje dat Mickey heet en heel erg van codes houdt. Ze weet er heel veel van, maar ze heeft nog nooit echte codes gezien. Op een dag ziet ze iets in een bus: een code! Ze probeert hem meteen te ontcijferen en moet dan ergens naar toe. Daar beleeft ze spannende dingen…"  

Zo vind je een boek dat bij je past

Lezen is vooral leuk als je een boek vindt dat goed bij je past. Hoe je dat doet, lees je hier. 

De favoriete boeken van: Kalvijn

Nieuw: Bliksem!

Bliksem is een digitaal interactief verhaal voor kinderen. Boi wil weerman worden, net als zijn vader. Het liefst wil hij zelf bliksem maken, maar dat is nog niet zo makkelijk. Log in met je bibliotheekaccount om het verhaal te bekijken.

Alles over het jeugdabonnement

Wat is dyslexie?

wat is dyslexie

Dyslexie en boeken: ze passen beter bij elkaar dan je denkt! Met de juiste hulp wordt lezen met dyslexie een stuk makkelijker. 

Alles over AVI-lezen

Naar boeken op AVI-niveau

Als je leert lezen, is het extra belangrijk dat je boeken leest die passen bij je AVI-niveau. Weet jij je AVI-niveau nog niet? Vraag het even aan je leraar.