Hoe werkt digitaal lezen?

Ho eens even. Kan ik boeken ONLINE lezen? Gewoon op mijn tablet of telefoon? Met de online Bibliotheek-app? Yup. En bij de Jeugdbibliotheek is digitaal lezen gratis. Lezen voor de lijst was nog nooit zo simpel!

Gratis digitale boeken voor jeugdleden van de Bibliotheek

Iedereen tot 18 jaar kan gratis lid worden van de Bibliotheek. En als gratis jeugdlid van de Bibliotheek kun je ook gratis digitaal verhalen lezen en luisteren. Download de online Bibliotheek-app en lees en luister waar je maar wil én wanneer je maar wil. En wist je dat je met digitaal lezen nooit meer kans hebt op een boete? Je hoeft de boeken namelijk niet terug te brengen.

Hoe werkt digitaal lezen?

Het is verdraaid simpel. Ben je lid van een bibliotheek bij jou in de buurt? Dan kun je ook gratis e-books en luisterboeken lenen via de online Bibliotheek.

Ontdek hoe digitaal lezen werkt

Het verschil tussen e-books en luisterboeken

Online verhalen die je leest, heten e-books. E-books kun je lezen op een e-reader, op je laptop of via de online Biblotheek-app. En wist je dat je het lettertype in de app gemakkelijk aan kunt passen? Maak het groter of juist kleiner, zodat het voor jou fijn leest! Online verhalen die je luistert zijn audioboeken of luisterboeken. De verhalen zijn dan ingesproken. Vind je lezen niet zo leuk of vind je lezen moeilijk? Probeer dan eens een luisterboek!   

Wat zijn leuke digitale boeken om te lezen?

We hebben een aantal pagina's met boekentips op een rijtje gezet. Of je nu op zoek bent naar een boek voor school of een boek over een bepaald onderwerp. We helpen je op weg!