Hoe werkt digitaal lezen?

Ho eens even. Kan ik boeken ONLINE lezen? Gewoon op mijn tablet of telefoon? Met de online Bibliotheek-app? Yup. En bij de Jeugdbibliotheek is digitaal lezen gratis. Lezen voor de lijst was nog nooit zo simpel!

Boeken online lezen

Misschien lees jij omdat je het leuk vindt. Misschien lees je alleen omdat het moet. Zoek je de dunste boeken die je mag lezen voor de lijst. Liefst in lettertype Super-Groot… Lezen voor de lijst of lezen als hobby; het kan allebei online! Heel simpel, met een app. Op je telefoon, tablet of laptop. In lettertype Super-Groot, als je dat wil.  Je hoeft er niet eens je huis voor uit. Via de Jeugdbibliotheek kun je namelijk ook digitaal lezen! Ben je eindelijk van die boetes af. Want e-books en luisterboeken hoef je niet terug te brengen. Geniaal. Oh, en je favoriete boek staat ook altijd in de ‘kast’. Of je niet-zo-favoriete-boek-dat-je-toch-moet-lezen-voor-de-lijst.  

E-books app

Hoe werkt digitaal lezen? Het is verdraaid simpel. Je download de online Bibliotheek-app en kiest een boek. Appeltje, eitje! Ben je nog geen lid van de bibliotheek? Bij de meeste bibliotheken is dit gratis voor jongeren tot 18 jaar.
Lid worden is dus stap 1. Stap 2 is registreren bij de online Bibliotheek. En dan door naar stap 3: de app downloaden. Voortaan kun je boeken online lezen vanuit je luie stoel!

Online boeken kiezen

Digitaal lezen heeft nog een voordeel: handigheidjes bij het zoeken! Zo kun je filteren op leesniveau, leeftijd, genre en thema. Je kunt aangeven of je een luisterboek of e-book wil. Scrol door de opties en hoppa, daar is het perfecte boek om te lezen voor je lijst. Lees je niet voor de lijst, maar gewoon omdat het zo leuk is? Kijk dan eens naar deze e-books op onderwerp, of de luisterboeken op onderwerp. En… staat de online Bibliotheek-app al op je telefoon?