Welk boek moet ik gelezen hebben?

Doe eens gek: lees een boek. Niet zomaar een boek. Een boek dat je van je sokken blaast. Ook als je slippers aan hebt. Check hier 5 boeken die je gelezen móet hebben in 2021!

Welk boek moet ik lezen?

Ze zeggen dat lezen leuk is. Dat boeken net zo verslavend zijn als films. Maar ja, ze zeggen zoveel. Hoe moet jij weten dat lezen epic is als je geen idee hebt welke boeken je dan moet hebben? Of misschien heb je al wél een boek gelezen dat je gewoon niet meer weg kon leggen. Waarschijnlijk vielen de ogen van je ouders toen uit hun kassen. Moest je je telefoon dagenlang troosten omdat-ie zo eenzaam was geweest.

En vraag je je nu af: hoe vind ik nóg zo’n boek?! Hoog tijd voor een snelcursus ‘monsterlijke-goede-boeken-zoeken’. En hier voor de lezers met het geduld van een fruitvliegje alvast 5 boeken die je sowieso gelezen moet hebben!

5 boeken die je gelezen moet hebben

Spread the word!

Aan wie vraag jij wat je aan moet trekken naar een feest: je beste vriend(in) of je oma? Juist. Voor de beste boekentips moet je bij jouw leeftijdsgenoten zijn. Komt dat even mooi uit: we hebben de tips van ons eigen boekenpanel hier voor je verzameld! Of laat je inspireren door deze bekende lezers of begin in één van deze populaire series.

Top 5 boekenseries

Online boeken lezen

Je kunt natuurlijk ook zelf een beetje speuren op de website van de Jeugdbibliotheek. Wist je dat een lidmaatschap bij de meeste bibliotheken gratis is voor jongeren tot 18 jaar?

Bij de Jeugdbibliotheek kun je boeken zoeken op onderwerp. Hou jij van Chicklit of juist van detectives en thrillers? Lees je graag over sport, liefde of geschiedenis? Is Fantasy jouw stijl of heb je liever een echt gebeurd verhaal?
• Kijk hier voor de e-books op onderwerp die je op de tablet of je telefoon kunt lezen. Je favoriete e-books zijn nooit uitgeleend!
• Heb je dyslexie of hou je gewoon niet zo van lezen? Dan zijn luisterboeken ideaal.
• Ook als je moet lezen voor de lijst kun je bij de Jeugdbibliotheek leuke boeken vinden!

Top 5 klassiekers die je gelezen moet hebben