E-book van de week

Mirjam Oldenhave De nieuwsjagers

Julian: "Het gaat over een groepje kinderen dat altijd de schoolkrant aan elkaar niet. De meester maakt de schoolkrant, maar deze kinderen vinden die maar saai. Dus maken ze een eigen krant."

Bekijk dit e-book


Mirjam Mous Boy 7

Zahra: "Ik vond dit een erg spannend boek, goed geschreven. Zeker een aanrader!

Bekijk dit e-book


Harm de Jonge Vuurbom

Maxim: "Het boek gaat over Jimmie en zijn vriend Bram. Bram doet ‘onderzoek’ naar de wet van oorzaak en gevolg. Bijvoorbeeld expres een portemonnee laten liggen met een briefje “Als u dit meeneemt bent u een dief en doe ik aangifte, tenzij u tien euro...

Bekijk dit e-book


Linda Dielemans Het lied van de vreemdeling

Jonas: Het is een spannend boek omdat er veel dingen gebeuren die je niet helemaal verwacht.

Bekijk dit e-book


John Flanagan De ruïnes van Gorlan

Florian: "Dit is het eerste boek uit een serie Grijze Jager-boeken en ik verheug me nu al op deel 2. Heel goed beschreven allemaal. Ik zat er meteen in."

Bekijk dit e-book


John Kelly De Monsterdokter

Julian (9): 'Het gaat over een jongen die een monster tegenkomt, maar het monster mist een oog, een oor en nog veel meer. Hij gaat er mee naar de monsterdokter.De jongen wordt het hulpje van de dokter en ze gaan samen op avontuur.."

Bekijk dit e-book


Cressida Cowell De tovenaars van Ooit

Jonas (10): "Dit is een leuk en spannend boek. Er worden heel veel overbodige regels overtreden en er zitten veel grappige stukjes in."

Bekijk dit e-book


Ruben Prins Het geheim van de vergiftigde hond

Julian (9): "Ik heb ‘het geheim van de vergiftigde hond’ van Ruben Prins gelezen. Dit is een heel spannend boek over een hond die Senna heet en haar baas Mike. De vriend van Mike heet Mo. Mo en Mike waren aan het spelen met Senna op het uitlaatveldje....

Bekijk dit e-book


Stephan Pastis Flip Fiasco

Tobias (7): "Ik heb deel 1 en 2 op school gelezen, dus ik vond het heel leuk dat deel 3 op de app stond. Het is een grappig verhaal en er staan veel leuke plaatjes bij."

Bekijk dit e-book


Jelmer Jepsen Stuntvlogger Sam en de vloek van Atlantis

Mats (11): "Stuntvlogger Sam gaat met zijn klas op kamp naar de Ardennen en tijdens het kamp ontdekken Sam en zijn rivaal Randy een gat in het hek van het nabijgelegen pretpark historieland en Randy daagt Sam uit om 's nachts in het pretpark te gaan vloggen....

Bekijk dit e-book


Carry Slee Juf Braaksel en de magische ring

Tobias (7): "Het boek was heel spannend en soms ook wel een beetje zielig, maar gelukkig was het een goed einde. Ik ga deel 2 ook lezen!"

Bekijk dit e-book


John Flanagan De indringers

Jonas (10): "Ik vond het een leuk en spannend e-book. De hoofdrolspeler bedacht leuke dingen om de Andomal terug te halen."

Bekijk dit e-book


Rian Visser Met een mes?

Cathelijne (10): "Ik vind het een leuk boek omdat het erg mysterieus is. ze lossen het zelf op. De leukste personage vind ik Umay. Ze is een verlegen meisje en heeft nog nooit paard gereden. Toch springt ze op een ongezadeld en wild paard om te helpen....

Bekijk dit e-book


Caja Cazemier Nep

Zahra (11): "Ik vind het een super boek. Het heeft me veel geleerd over nepnieuws en internet. Ik vind hem ook best leuk, omdat we er op mijn leeftijd (11 jaar) heel erg met internet en sociale media bezig zijn en het is niet alleen leerzaam maar ook...

Bekijk dit e-book


Lincoln Peirce Baas boven baas

Olivier (12): "Ik vond het een grappig boek, met een beetje realistische persoonlijkheden. Wel waren er te veel plaatjes. Het voelde soms meer als een stripboek. Als ik het een cijfer tot de tien moest geven, geef ik het een 8,5."

Bekijk dit e-book


Scarlett Thomas Drakendal

Lynn (11): "Drakendal gaat over een meisje dat Fee heet. Haar opa heeft allemaal magische boeken en troeven. Fee komt heel veel bij haar opa, maar op een dag gaat hij dood. Fee zou eigenlijk al die boeken krijgen, maar haar vader verkoopt ze. Ze mag...

Bekijk dit e-book


Manon Sikkel Voor wie doe jij een moord?

Zahra (10): "Dit is een grappig boek. Ik vond het een leuk boek, omdat het spannend was en er echt opeens onverwachtse dingen gebeurde. Zeker een aanrader."

Bekijk dit e-book


Tim Collins Dagboek van Nurdius Maximus in Griekenland

Jonas (10): "Ik vind het een grappig boek en je leest er lekker snel doorheen. Nurdius Maximus denkt dat hij alles kan, maar dat is echt niet zo."

Bekijk dit e-book


Caja Cazemier Geen bericht, goed bericht

Lilian (11): "Ik vond het leuk en leerzaam, want je leert ook gelijk van het boek hoe je moet omgaan met cyberpesters."

Bekijk dit e-book


Jeff Kinney Het leven van een loser

Een hondenleven

Pien (9): "Dit boek is supergrappig en er staan lekker veel plaatjes in. Het gaat over Bram die het liefst niks anders doet dan gamen. Maar natuurlijk moet hij gewoon naar school en zijn ouders helpen met klusjes. Dan gaat er telkens van alles mis."

Bekijk dit e-book