Makkelijke leesboeken 6-12 jaar

Lezen met dyslexie

Resultaat 1 - 10 (van 37)

Weergaveopties:

 • Malta Cunningham Hoe eet en poept een slang?

  Wist je dat slangen een cloaca hebben? En dat ze met hun tong hun prooi kunnen ruiken? Lees van alles over hoe slangen eten en poepen. Met veel foto's en tekeningen in kleur. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

  Gedrukt boek

 • Laura Ellen Anderson Regenboog Rea

  De tienjarige Rea Grauw is als enige van haar vrienden zonder Weerkrachten geboren en dat is best onhandig in de Weerlanden. Een verboden avontuur naar aarde zet haar leven op zijn op. Met zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

 • Katie Kirby Het extreem gĂȘnante leven van Lottie

  Lottie (bijna 12) ziet ertegen op om naar de middelbare school te gaan. Haar beste vriendin is namelijk verhuisd. Ook heeft ze een saaie haarkleur en hoeft ze voorlopig geen bh aan, zo plat is ze! In haar geheime dagboek schrijft ze alles op. Met veel kleine zwart-witte tekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

 • Marlies Verhelst EN Ineke Kraijo Het geheim van de smid

  Twintig korte verhalen en tien moppen om samen te lezen of te spelen. Ze gaan over allerlei beroepen, van agent en apothekersassistent tot goudsmid, logopedist en vlogger. Met veel weetjes. Om samen met twee tot vier personen voor te dragen, waarbij ieder zijn eigen tekst of rol heeft. Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

 • John Kelly De beestachtige bedreiging

  Er is een Schijn-Heilige in Zwartegat gezien. Dat wezen is zeer gevaarlijk voor monsters. Als Appie en de monsterdokter dat horen, gaan ze er in de ambulance gelijk op af. Zal het hun lukken om het schepsel te redden, voordat inspecteur Schaarmans ingrijpt? Met veel stripachtige zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

 • David Walliams De ergste ouders van de wereld

  Tien grappige verhalen over onmogelijke ouders, voor wie kinderen zich vreselijk schamen, zoals een vader met stinkvoeten en een moeder die altijd de snelste wil zijn. Met veel grappige tekeningen in kleur. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

 • Tony De Saulles EN Paul Mason EN Gemma Hastilow Dierenscheten! Laten papegaaien er weleens eentje waaien?

  Kan een python scheten laten? Welke dieren zijn de grootste schetenlaters? Lees allerlei grappige en serieuze weetjes over dieren die scheten laten. Met grappige kleurenillustraties en -foto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

  Gedrukt boek

 • Dana Simpson Evi maakt het bont

  Evi (9) heeft het druk met het rollenspel van Max. En ze gaat weer op muziekkamp met haar eigenwijze eenhoorn Goudsbloem. Daar is ook een oude vriendin van Evi, die bevriend is met meermonster Ringo. Goudsbloem en Ringo kunnen het opvallend goed vinden samen. Korte grappige ballonstrips in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

 • Charlotte Habersack Brandgevaar!

  Ben (10) wil er graag bij horen en verzint vaak sterke verhalen. Zo vertelt hij dat zijn vader hijskraanmachinist is en dat hij al vaak boven in de hijskraan is geweest. De stoere jongens willen dat Ben het bewijst op de bouwplaats naast school. Dan gaat iets vreselijk mis. Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

 • Val Walerczuk EN Barbara Taylor Het allermooiste boek over haaien

  Maak kennis met 36 soorten haaien. Kijk en lees hoe groot ze zijn, waar ze leven en andere leuke weetjes. Grote uitgave met levensechte grote afbeeldingen in kleur. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

  Gedrukt boek

Paginanavigatie