Luisterboeken voor kinderen

Heb jij de gratis luisterboeken van de Jeugdbibliotheek al geprobeerd? Zak lekker onderuit. Zet een koptelefoon op. Dag, gillend zusje. Hallo, luisterverhaal!

Lekker lui luisteren

Luisterboeken zijn voor iedereen. Ook voor kinderen die van lezen houden. Want luisteren naar een luisterverhaal is gewoon heel chill.  
Je kunt luisteren naar een boek als je in de auto zit. Als je ziek bent of moe. Als je ouders saaie visite hebben. Als je dyslexie hebt. Als je niet kan slapen. Of gewoon als je zin hebt in een luisterverhaal.  
En het mooiste van alles: je ouders vinden het prachtig. Want je kijkt niet naar een beeldscherm. Je luistert. Naar een bóek! Wedden dat ze niet klagen als je aan een nieuw hoofdstuk begint?  

Gratis luisterboeken

Jeugdbibliotheek.nl staat bomvol luisterboeken. Ben jij al lid? Bij de meeste bibliotheken is dit gratis voor kinderen tot 18 jaar! Je kunt op postcode zoeken naar de bibliotheek in jouw buurt.  
De volgende stap: download de Bibliotheek-app. Ook gratis. Zet de app op je eigen telefoon, als je die hebt. Of op een tablet. Of op de telefoon van je ouders. Of misschien kunnen je ouders ergens een oude telefoon vandaan toveren: niet om te bellen, maar voor luisterboeken! 

Top 10 Luisterboeken voor 6-9 jaar

Luisterverhaal downloaden

YES, op vakantie! Maar eerst die lange reis. Saaie reis? Nee, dit keer niet. Want jij hebt je gratis luisterboeken. Je zit al helemaal klaar. Drukt op play. Drukt nog eens. Drukt tot je vinger wit is. Oeps, geen internet.  
De oplossing? Vooraf even je luisterverhaal downloaden. Met de Wifi van thuis. Dan heb je de hele reis plezier van je luisterboeken. Dit keer geen “zijn we er al…” gezeur van jou! 

Top 10 luisterboeken - voor 9-12 jaar

Boekentips

Weet jij al wat je wil luisteren? Of krijg je de zenuwen van zoveel boeken om uit te kiezen? Check dan deze 5 tips om je nieuwe boek te vinden.  
Wil je NU METEEN een leuk luisterverhaal? Ga dan naar de Bibliotheek-app en leen een van de luisterboeken uit onze top-10!