Luisterboeken voor kinderen

Heb jij de luisterboeken van de Jeugdbibliotheek al geprobeerd? Tot 18 jaar kun je gratis lid worden van de Bibliotheek en daarmee kun je ook luisterboeken lenen. Zak lekker onderuit. Zet een koptelefoon op en geniet van een mooi luisterverhaal!

Waarom luisterboeken?

Luisterboeken zijn er voor iedereen. Voor kinderen die van lezen houden, maar juist ook voor kinderen die lezen niet zo leuk vinden of lezen moeilijk vinden. Wat zijn de voordelen van luisterboeken?

  • Luisterboeken kun je altijd en overal lezen (of eigenlijk luisteren). Als je in de auto zit, ziek bent of als je niet kunt slapen
  • Als je lezen niet zo leuk vindt of moeilijk vindt doordat je bijvoorbeeld ADD, ADHD of dyslexie hebt
  • Door het luisteren naar verhalen verbeter je ook je leesvaardigheid
  • En luisterboeken zijn ook heel goed voor het prikkelen van je fantasie

En het mooiste van alles: je ouders vinden het prachtig. Want je kijkt niet naar een beeldscherm. Je luistert. Naar een bóek! Wedden dat ze niet klagen als je aan een nieuw hoofdstuk begint?  

Gratis luisterboeken

Jeugdbibliotheek.nl staat bomvol luisterboeken die je kunt lenen als je lid bent van de Bibliotheek. Ben jij al lid? Tot 18 jaar kun je gratis lid worden van de bibliotheek.  


Stap 1: word lid van een bibliotheek bij jou in de buurt

Ben je al lid? Ga dan naar stap 2.  

Ik wil lid worden

Stap 2: maak een account aan bij de online Bibliotheek

Ben je al lid van de Bibliotheek en heb je al een account bij de online Bibliotheek? Ga dan naar stap 3.

Account aanmaken

Stap 3: download de online Bibliotheek-app

Heb je de app al? Kijk dan bij stap 4: hoe je een luisterboek download.  

Download de online Bibliotheek-app

Stap 4: luisterverhaal downloaden

Luisterboeken kun je ook heel handig onderweg luisteren, maar dan moet je apparaat (telefoon of tablet) wel internet hebben. Heb je geen internet? Download dan vooraf je luisterboek met de Wifi van thuis. Dan heb je de hele reis plezier van je luisterboeken.


Welke luisterboeken zijn leuk?

Nu ben je er helemaal klaar voor! In de app staan ontzettend veel luisterboeken. Maar wat is leuk om te luisteren? Bekijk de tips en vind het luisterboek dat bij jou past!

Top 10 luisterboeken - voor 9-12 jaar

Nog meer boekentips

Weet jij al wat je wil luisteren? Of krijg je de zenuwen van zoveel boeken om uit te kiezen? Bekijk dan deze tips om je nieuwe boek te vinden. Wil je NU METEEN een leuk luisterverhaal? Ga dan naar de Bibliotheek-app en leen een van de luisterboeken uit onze top-10!