Naar school

Terug naar de homepage

Ga jij na de zomer (weer) naar school? 🤗 En hoe vind je dat? Leuk, spannend of eng? Misschien wel van allemaal een beetje? Bekijk onze boekentips over naar school gaan! Van avonturen met vampiers op school, tot boeken over de eerste schooldag. Veel leesplezier!

Ga snel naar:

Boekentips eerste schooldag


🍏 Voor het eerst naar school (groep 1 & 2 / 4-6 jaar)

 

Ga jij voor het eerst naar school? Wat leuk! Dan zijn dit leuke boeken om te lezen. Volg de avonturen van Milan, Anna, Edyy en Tijgertje op hun eerste schooldag!

Tip: boekjes over de eerste schooldag
Leen boekjes die speciaal gaan over de eerste schooldag! Zo leer je de dagindeling kennen én zie je dat het voor iedereen een spannende dag is. 


Tip: filmpjes over de eerste schooldag
Geen tijd of zin in een boek? Er staan een heleboel leuke voorleesfilmpjes online van De Voorleeshoek! Óók over de eerste schooldag.

Zo werkt het

In 4 stappen log je in bij De Voorleeshoek:

 1. Klik op de knop 'Inloggen bij De Voorleeshoek'
 2. Vul het nummer in van je bibliotheekpas
 3. Vul je wachtwoord in
 4. Klik op de knop 'Inloggen'


 Veel lees- en luisterplezier!

Inloggen bij 'De Voorleeshoek'

Boekentips 6-12 jaar


🍏🍏 Avonturen in de klas (6-12 jaar)

 

School saai? Nee joh! Deze boeken maken je schooldagen net iets leuker. Lees over het hopeloze geval (althans, volgens zijn juf) 'Donnie Donut', volg de schoolavonturen van vampierfee Isabella of duik in de altijd leuke boeken over Mees Kees!

Over vreemde meesters en juffen

 • Manon Sikkel Geheim agent juf

  Als de juf van Max ziek wordt, komt geheim agent oma als invaljuf werken. Geheim agent zijn is gevaarlijk werk, en oma wil ook weleens iets anders doen. Of is er nog een andere, geheime reden dat oma zo graag juf wil worden…? Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 7 jaar.

  Gedrukt boek

 • Carry Slee Juf Braaksel en het meesterbrein

  Lotte, Thijs en hun klasgenoten van groep zes willen die vreselijke juf Braaksel het liefst van school verjagen. Als een nieuwe leerling op school komt, de superslimme Lucas, blijkt Braaksel monsterlijke plannen met hem te hebben. Nu moeten ze zeker in actie komen! Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

 • Rindert Kromhout Het grote boek van Meester Max

  Bundel verhalen over meester Max die invalt in groep twee. In zijn klas is het een dolle boel. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

 • Ross Montgomery Tien overheerlijke juffen en meesters

  Tien juffen en meesters missen de bus naar huis. Ze zijn moe en nemen de kortste weg dwars door het donkere bos. Maar in het bos zitten tien harige monsters hen op te wachten! Grappig prentenboek met kleurrijke illustraties en tekst op rijm waarin wordt teruggeteld vanaf tien. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

 • David Walliams De ergste juffen en meesters van de wereld

  Tien grappige en ondeugende verhalen over meesters en juffen, die nog veel erger zijn dan de grootste ettertjes uit de klas. Over o.a. de duistere obsessie van een wiskundeleraar voor ballen en de barbaarse kantinejuf Kletz. Met veel grappige tekeningen in kleur. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

 • Rindert Kromhout Meester Max en de minimonsters

  Omdat juf Wendy ziek is, komt meester Max invallen. Hij moet erg aan de kleuters wennen en zij aan hem. Maar al gauw is het een dolle boel. Meer dan veertig verhalen over meester Max en de klas vol minimonsters. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

Boekentips brugklas


🍏🍏🍏 Naar de brugklas

 

Je zit in groep acht, dat betekent dat je over een jaar naar de brugklas gaat! Een grote stap, want ineens zal je weer de jongste zijn. Een kleine geruststelling: íedereen is ooit brugpieper (geweest) 😉 Zin om alvast wat brugklasverhalen te lezen? Deze boeken spelen zich allemaal af op de middelbare school! 

Serie: 'Het leven van een loser'

Serie: 'Dat heb ik weer'


Gratis jeugdabonnement

Wist je dat kinderen onder 18 jaar gratis lid kunnen worden van de bibliotheek?

Lees meer over gratis lid worden

Luisterboeken 🎧

E-books 📱