Informatieve e-books op onderwerp

Geschiedenis

Informatieve e-books

 • Arend van Dam Op reis door Nederland

  Waar is het eiland Schokland gebleven en hoe kwam Kinderdijk aan zijn naam? Tien verhalen in het Nederlands en Engels (keerdruk) bij tien monumenten op de Werelderfgoedlijst, met schilderachtige kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

  E-book

 • Yuval Noah Harari Hoe wij het machtigste dier op aarde werden

  Geschiedenis van hoe de mens zich van de prehistorie tot en met de 21e eeuw ontwikkeld heeft en gaandeweg de machtigste diersoort op aarde werd. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

  E-book

 • Arend van Dam Het land van de farao's!

  Rust er echt een vloek op het openen van de graftombe van een farao? Tien spannende verhalen die zich afspelen in het oude Egypte. Met tijdbalk en veel grappige waterverfillustraties. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

  E-book

 • Marcel Prins, Peter Henk Steenhuis Ondergedoken als Anne Frank

  Lees over Maurice die ontsnapt uit de trein naar Westerbork en over Jack die wordt geslagen door zijn onderduikmoeder. In totaal vertellen veertien joodse personen hoe zij in de Tweede Wereldoorlog onderdoken. Met kleine zwart-witfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.

  E-book

 • Arend van Dam De oude Grieken!

  Wie waren Homerus en Alexander de Grote? In tien verhalen ga je terug naar de Griekse oudheid, waar o.a. de eerste Olympische Spelen werden gehouden. Met grappige waterverfillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

  E-book

 • Jonathan W. Stokes De middeleeuwen

  Zin om de middeleeuwen te bezoeken? Ga op tijdreis via Chrono BV. en trek met je ezelkar door Europa om de Goten en Hunnen te zien vechten of met de Vikingen op rooftocht te gaan. Zou je het overleven? Reisgids met veel grappige weetjes en stripachtige illustraties in oranje/bruin. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

  E-book

 • Fik Meijer, Jan Paul Schutten Paarden, zwaarden en rare baarden

  Wat zijn de voor- en nadelen van naakt sporten? Waren er hooligans in Constantinopel? Lees interviews, rubrieken met vragen, verslagen enz. over sport in de oudheid. Met zwart-witte lijntekeningen. Vanaf ca. 11 jaar.

  E-book

 • Jonathan W. Stokes Het oude Rome

  Ga op vakantie naar het oude Rome en geniet van de lavastromen, lunch met Hannibal en woon de onthoofding van Cicero bij. Sluit wel een reisverzekering af! Reisgids met veel grappige weetjes en stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

  E-book

 • Alex de Wolf, Arend van Dam In een land hier ver vandaan...

  In vijftig korte verhalen wordt verteld over bijzondere gebeurtenissen en plekken in de wereld. Onderwerpen zijn onder meer de Egyptische pyramides, de profeet Mohammed en keizer Caesar. Met, ook paginagrote, waterverfillustraties en wereldkaart. Voorlezen en zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

  E-book

 • Alex de Wolf, Arend van Dam Ontdekkingsreizen...

  In acht korte verhalen wordt verteld over bekende ontdekkingsreizen. Reis mee met Abel Tasman, Willem Barentszoon en Marco Polo. Met waterverfillustraties. Voorlezen en zelf lezen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

  E-book

 • Arend van Dam De bromvliegzwaan en andere verhalen over onze taal

  Hoe is onze taal ontstaan? En in welke talen vind je Nederlandse woorden terug? Allerlei verhalen en grappige weetjes over de geschiedenis van de Nederlandse taal. Met getekende illustraties in zwart en geel. Vanaf ca. 10 jaar.

  E-book

 • Alex de Wolf, Arend van Dam Lang geleden...

  Vijftig korte verhalen over de belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis. Met tijdbalk en veel waterverfillustraties. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

  E-book

 • Marc ter Horst De oma van de oma van mijn oma

  Hoe leefde jouw oma? En je oma's oma? En daar de oma van? 'De oma van de oma van mijn oma' is een vrolijk kinderboek dat je via tientallen opa's en oma's mee de geschiedenis in neemt. Jouw oma doet boodschappen bij de supermarkt. De oma van jouw oma ging naar de kruidenier. De oma van de oma van jouw oma kocht alles op de markt. Aan de hand van honderden...

  E-book

 • Alex de Wolf, Arend van Dam Ridders en kastelen...

  In acht korte verhalen wordt verteld over ridders en kastelen. Lees over Karel de Grote, Jacoba van Beieren en Hugo de Groot. Met waterverfillustraties. Voorlezen en zelf lezen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

  E-book

De aarde en dieren

Informatieve e-books

 • Herman Zevenberg De fossielen ontdekgids

  Wist je dat je ook fossielen in Nederland kunt vinden? Met veel kleurentekeningen wordt uitgelegd waar en hoe fossielen zijn ontstaan en hoe je ze kunt herkennen. Vanaf ca. 11 jaar.

  E-book

 • Nico de Haan De vogel top 100 van Nico de Haan

  Gids met informatie over 120 vogels die je in verschillende gebieden van ons land kunt tegenkomen. Met realistische, gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.

  E-book

 • Marianne Busser, Ron Schröder De reuzenpanda

  Wist je dat er bijna geen (reuzen)panda's meer zijn? Lees hoe ze leven in het wild en in de dierentuin in China. Vertelling op rijm met collageachtige kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

  E-book

 • Edward van de Vendel Stem op de okapi

  Is de okapi ook jouw lievelingsdier? Lees over de zonnestrepen op zijn billen en over een wonderlijk okapi-geluid. Met weetjes, gedichtjes, een interview met een okapiverzorger en veel kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

  E-book

 • Martin Gaus Mijn hond als kameraad

  Voorzien van veel kleurenfoto's wordt verteld hoe honden zich voelen en wat je wel en niet moet doen als je een hond hebt. Vanaf ca. 13 jaar.

  E-book

 • Bibi Dumon Tak, Fleur van der Weel Bibi's doodgewone dierenboek

  Weet je dat de regenworm uit wel 150 ringetjes bestaat? En hoe de haring laat weten waar hij is? Korte verhalen over veertig bijzondere dieren. Met linoleumsneden in zwart-wit. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

  E-book

 • Marc ter Horst Hé aardbewoner!

  Wat doen die inktvissen hoog in de bergen? Waarom maakt iedereen zich zo druk over klimaatverandering? Reis mee naar woestijnen en regenwouden en ontdek hoe de aarde is ontstaan en zich heeft ontwikkeld. Met speelse kleurenillustraties en hardkartonnen omslag. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

  E-book

 • Daniella Elshof, Janouk Kelderman Janouk zoekt een duurzame wereld

  Samen op zoek naar een wereld met groene bossen vol dieren, oceanen zonder plasticsoep en een gezond klimaat! In Janouk zoekt een duurzame wereld legt Janouk Kelderman iedereen van 9 jaar en ouder uit wat klimaatverandering is en wat de gevolgen daarvan zijn. Wat houdt het woord duurzaam nou eigenlijk in en hoe zou een duurzame wereld eruit moeten zien?...

  E-book

De mens

Informatieve e-books

 • Esther Walraven Waarom je meestal gek bent op je vriend/vriendin, je vader/moeder, je zus/broer, je opa/oma, ...jezelf

  Waarom zijn vrienden niet hetzelfde als familie? Waarom krijgen veel pubers puistjes? Zo'n vijftig vragen over familie, vrienden, puberteit, liefde en seks worden beantwoord. Met opdrachten, testjes, gestileerde en stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

  E-book

 • Yvonne van Emmerik Als vlinders spreken konden

  In korte eenvoudige teksten wordt verteld wat dood-zijn eigenlijk is en over de schrik en het gemis, als iemand in je naaste omgeving sterft. Onder begeleiding vanaf ca. 4 jaar; zelfstandig gebruik vanaf ca. 10 jaar.

  E-book

 • Esther Walraven Waarom achtbanen te gek zijn!

  Waarom is gamen verslavend? Waarom ben je wat je eet? De antwoorden op 49 vragen maken duidelijk wat gedrag met je hersenen te maken hebben. Met stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

  E-book

 • Martine Delfo Ze vinden me druk

  Eenvoudig verhaal over vier kinderen die altijd erg druk zijn. Voorlezen aan kinderen vanaf ca. 5 jaar om duidelijk te maken hoe je je voelt als je last hebt van ADHD of hyperactief gedrag. Met zwart-witte tekeningen.

  E-book

 • Chariva Lijfgids

  Olivia vertelt van alles over de puberteit, o.a. over verzorging, de menstruatie, verliefdheid, sport, alcohol en loverboys. Met tips van jonge rolmodellen en cartoonachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

  E-book

 • Edda Heinsman Het klokhuisboek over hersenen

  Hoe werkt je geheugen? Wat gebeurt er in je hersenen bij epilepsie, dyslexie of ADHD? Allerlei zaken die worden geregeld in je hersenen komen aan bod. Met proefjes, interviews en kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 jaar.

  E-book

 • Esther Walraven Waarom je eigen scheten soms niet zo erg stinken!

  Waarom is snoep lekkerder dan witlof? Waarom stinkt poep? Waarom vasten moslims? Allerlei grappige en interessante vragen over eten en je lijf worden beantwoord. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

  E-book

 • Martine Delfos Maartje de suikerheldin

  Eenvoudig verhaal over de 8-jarige Maartje, die diabetes mellitus ofwel suikerziekte heeft. Met zwart-wittekeningen. Voorlezen aan kinderen vanaf ca. 6 jaar om het thema suikerziekte bespreekbaar te maken.

  E-book

 • Sanderijn van der Doef Ben jij ook op mij?

  Wat is seks eigenlijk? Psychologe en seksuologe Sanderijn van der Doef is dé autoriteit op het gebied van seksuele voorlichting. Ze schreef diverse boeken over dit onderwerp, voor vrijwel alle leeftijden. Dit boek werd bekroond met de Kinderboekwinkelprijs. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie

  E-book

 • Adam Kay Adams anatomie

  Een grappige en medisch nauwkeurige gids voor het menselijk lichaam. Leerzaam en leuk, voor het hele gezin!Hoeveel tijd van je leven zit je eigenlijk op het toilet? Bevat snot vitamines? (Kijk, als je lichaam al die moeite doet om een snack te maken, kun je het maar beter opeten...) En hoe zit je lichaam eigenlijk in elkaar?In dit hilarische boek neemt...

  E-book

Techniek en Wetenschap

Informatieve e-books

 • Esther Walraven Waarom jij van sterrenstof bent

  Waarom kleuren algen de zee? Waarom maak je snot en waarom kan het in de zomer hagelen? En waarom is minder vlees eten goed voor het milieu? Zo'n vijftig vragen over scheikunde, stofjes en proefjes worden...

  E-book

 • Janny van der Molen Geniaal!

  Draait de zon om de aarde, of is het andersom? Hoe kwam Darwin op zijn beroemde evolutietheorie? Negen verhalen over bekende onderzoekers en hun ontdekkingen. Met informatie en waterverfillustraties. Vanaf...

  E-book

 • Marc ter Horst Van oerknal tot robot

  Kinderboekenweek 2015 – raar, maar waar! Het informatieve kinderboek ‘Van oerknal tot robot’ past perfect binnen dat gekke thema. Eén vraag staat centraal: hoe zijn bepaalde dingen eigenlijk ontstaan of...

  E-book

Bekende mensen van nu en vroeger

Informatieve e-books

 • Arend van Dam Iemand in het bijzonder

  Ken je Nederlandse vrouwen die invloed hadden op onze geschiedenis? Lees de 34 verhalen over bekende vrouwelijke kunstenaars, ontdekkingsreizigers, uitvinders én schurken. Met expressieve kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

  E-book

 • Alex de Wolf, Arend van Dam Een hele kunst...

  Vijftig korte verhalen over Nederlandse schilders, architecten, vormgevers, dansers, filmers, fotografen, muzikanten en schrijvers. Met veel waterverfillustraties en een losse poster. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar; zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

  E-book

 • Arend van Dam, Georgien Overwater Leve de koning!

  Familieleden vertellen over de troonswisselingen die ons land heeft meegemaakt. Tien verhalen over de eerste Prins van Oranje tot en met prins Willem-Alexander. Met veel waterverfillustraties. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar; zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

  E-book

 • Barbara Barend, Marlies van Cleeff Dromen van succes

  Hoe ontdekte Dafne Schippers haar talent om hard te rennen? En waar droomde wielrenner Tom Dumoulin als kind van? Ruim 25 topsporters vertellen hun verhaal. Met getekende kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

  E-book

De samenleving en levensbeschouwing

Informatieve e-books

 • Bette Westera Ober! Er zwemt een kwal door mijn soep

  Wat is zeespaghetti, bestaan kannibalen en hoe maak je kakkerlakken klaar? Informatie over 'vreemde' eetgewoonten in allerlei landen. Met zelftest en zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

  E-book

 • Marinella Orioni Hoeveel talen spreek jij?

  Steeds meer kinderen spreken meerdere talen. Hoe leer je dat, is het niet vermoeiend voor je brein en wat betekent het voor thuis en op school? Lees van alles over meertaligheid, met informatie voor opvoeders...

  E-book

 • Janny van der Molen Over engelen, goden en helden

  Verhalen, die een rol spelen in het christendom, jodendom, islam, hindoeïsme en boeddhisme, worden naverteld. Met informatie over deze godsdiensten en fijne waterverfillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

  E-book