Van 15 t/m 24 september vindt de Boekenweek van Jongeren 2023 plaats. In bibliotheken, in boekhandels en op scholen vinden activiteiten plaats voor iedereen van 15 t/m 17 jaar.


Dit wil jij lezen: de verhalenbundel 3PAK

In 3PAK vind je korte verhalen van Philip Huff, Rima Orie en het duo Nydia van Voorthuizen & Marie Lotte Hagen. Lees of luister de verhalen 'Gameplan', 'Avani - de dochter van de orde', 'zelf weten' digitaal op je telefoon als e-book of luisterboek.

Lees de verhalenbundel 3PAK digitaal

Je leest 3PAK digitaal als e-book of luisterboek in de LEES-app. Download de LEES-app, maak een account aan en lees of luister 3PAK!  


Over de auteurs van 3PAK

Philip Huff kun je kennen van zijn verfilmde boek Niemand in de stad. In zijn nieuwste boek Wat je van bloed weet schrijft hij over het trauma van mishandeling.  

Rima Orie schrijft fantasy-verhalen over magische werelden, zoals De Zwendelprins en In het vervloekte hart (winnaar Beste boek voor jongeren 2023!).

Nydia van Voorthuizen en Marie Lotte Hagen werden bekend met hun feministische podcast en pamflet Damn, honey. Inmiddels hebben ze samen zes boeken geschreven, waaronder Yes, baby en Queer baby.  


Beste boek voor jongeren 2023!

Zit je in de bovenbouw van de middelbare school of op het mbo? En vind je het lastig om leuke boeken te vinden? Dan hebben we een goede tip. De twee beste boeken voor jongeren 2023 zijn bekend! In de categorie oorspronkelijk Nederlandstalig én vertaald. Bekijk de winnaars!

sticker: genomineerden beste boek voor jongeren

Categorie 'oorspronkelijk Nederlandstalig'

Rima Orie In het vervloekte hart

Winnaar Beste boek voor jongeren 2023 | categorie oorsporonkelijk Nederlandstalig

Het bloedkind Priya Chkadhari, geboren tijdens de bloedmaan, is haar leven niet zeker tot ze wordt aangenomen als student in Kuwatta bij het grootste militaire fort van het land.

Lees 'In het vervloekte hart' als e-book

Alle genomineerden in de categorie 'oorspronkelijk Nederlandstalig'


Categorie 'vertaald'

Zoulfa Katouh Zolang de citroenbomen bloeien

Winnaar Beste boek voor jongeren 2023 | categorie vertaald

Een jonge Syrische farmaciestudente gaat als vrijwilliger aan de slag in het ziekenhuis van Homs als de revolutie uitbreekt. Ze twijftel tussen ontvluchten en blijven.

Lees 'Zolang de citroenbomen bloeien' als e-book

Alle genomineerden in de categorie 'vertaald'

Lees of luister digitale boeken

Wist je dat je met een gratis lidmaatschap van de Bibliotheek ook digitaal kunt lezen?

Meer informatie over digitaal lezen

Lees deze genomineerde boeken als e-book of luisterboek 📱 🎧

Zoek een Bibliotheek bij jou in de buurt