Vals: Opdracht

Opdracht niveau 1

Titel Vals
Niveau boek niveau 1
Opdracht niveau 1
Studielast 2,5 uur
Werkvorm individueel
Focus sfeer en ruimte
Je leert de sfeer en de ruimte van het verhaal weergeven
Gemaakt door Janneke Blok
Downloads Vals_bijlage opdracht N1 (55 kb)

A

Niet alleen de trailer van een film kan je overtuigen om naar de bioscoop te gaan, ook een filmposter kan je over de streep trekken om een film te gaan bekijken.

Vraag 1

Kun je je nog een situatie voor de geest halen waarin je je door de filmposter hebt laten verleiden om naar de film te gaan? Om welke film ging het en waardoor sprak de poster je aan?


Vraag 2

Bekijk bovenstaande filmposters. Vul vervolgens de tabel bij opdracht A in op het bijgevoegde werkblad.


Vraag 3

Welke filmposter heeft jou het meest overtuigd om de film te gaan kijken? Leg uit. Maak gebruik van de tabel die je bij vraag 2 hebt ingevuld.


B

Binnenkort komt de verfilming van Vals uit. Stel je voor dat jij de filmposter voor deze film mag ontwerpen die voor in alle bioscopen komt te hangen.

Vraag 1

Bekijk het werkblad. Vul de tabel bij opdracht B in zoals je dat ook bij opdracht A hebt gedaan. Het verschil is nu dat je zelf gaat bedenken hoe de poster er volgens jou uit moet komen te zien.


Vraag 2


Ontwerp nu je eigen poster! Maak gebruik van de tabel die je bij vraag 1 hebt ingevuld. De poster moet een goed beeld van het verhaal geven en mensen overtuigen erheen te gaan.