Vals: Opdracht

Opdracht niveau Start

De rubriek ‘Wat zou u doen?’ is een vast onderdeel van het Volkskrant Magazine, dat elke week op zaterdag verschijnt. Lezers kunnen een dilemma voorleggen aan andere lezers, die daarop kunnen reageren door een advies terug te sturen. Elke week wordt een selectie uit de reacties gepubliceerd. In bron 1 kun je zien hoe de rubriek eruitziet.

Hieronder volgen vier dilemma's uit Vals. Schrijf een reactie op de vier brieven van elk ten minste 100 woorden.

Titel Vals
Niveau boek niveau 1
Opdracht niveau Start
Studielast 1 uur
Werkvorm individueel
Focus inleven
Je leert nadenken over de vraag wat jij zou doen
Gemaakt door Janneke Blok
Bron 1. ‘Wat zou u doen’, op: Volkskrant.nl

Wat zou u doen?

Sinds Abby met Pippa bevriend is, lijkt het wel of Abby me niet meer ziet staan. Ze vindt me ‘kinderachtig’ omdat ik nog nooit wat met een jongen heb gedaan en niet echt van alcohol hou. Misschien heeft ze gelijk en moet ik ook maar eens volwassen worden.
Kim 


Wat zou u doen?

Mijn beste vriendin is vreemdgegaan met mijn vriendje. Dit had ik echt nooit achter haar gezocht! Ik voel me schuldig dat ik me zo heb laten beïnvloeden door Pippa en Kim heb laten vallen. Kim was een veel betere vriendin voor me. Ik wil het weer goed met haar maken, maar weet niet hoe.
Abby


Wat zou u doen?

De laatste tijd gaat het niet zo goed. Sinds het thuis zo slecht gaat, ben ik steeds meer alcohol gaan drinken. Hierdoor kan ik alles even vergeten. Ik merk wel dat mijn vriendinnen dit beginnen te merken. Ik wil ze graag vertellen over mijn thuissituatie, maar durf niet. Ik ben bang dat ze het niet zullen begrijpen.
Feline


Wat zou u doen?

Ik ben met het vriendje van mijn beste vriendin vreemdgegaan. Het was een vergissing. Ik wilde het eigenlijk helemaal niet. Mijn vriendschap met Abby is me veel meer waard dan die wip met Casper. Hoe kan ik het ooit weer goedmaken met Abby? Zal ze me het ooit vergeven?
Pippa